Rintasyöpäriski kasvaa – nuorilla naisille kännykkä rintaliiveissä

Huolestuttava trendi on leviämässä Suomeen. Yhä useampi nainen pitää kännykkää rintaliiveissään. Ja yhä enemmän on samaan aikaan näyttöä rintasyövän ja radiotaajuisen säteilyn yhteydestä.

 

Raportti ja videokatsaus, jossa lääkärit kommentoivat ilmiötä:

 

 

http://www.ktvu.com/videos/news/special-report-keeping-cell-phone-in-bra…

 

Päivitys 26.10.2013: Tutkimuspaperi, jossa kuvattu näitä rintasyöpätapauksia:

West et al. (2013) Multifocal Breast Cancer in Young Women with Prolonged Contact between Their Breasts and Their Cellular Phones.

 

Case-tapaus ja lisää lääkärien kommentteja:

 

 

 

Päivitys 31.7.2014: Jälleen uusi meta-analyysi osoittaa matalataajuisten magneettikenttien aiheuttavan rintasyöpää ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23869239 ). Tässä on hyvä huomioida, että kännyköiden, tabletien ym. akut tuottavat matalataajuista magneettikenttää.

 

Syöpäsäätiöt Suomessa tuskin asiasta mainitsee, onhan heillä mobiilialan sponsori Roosanauha-kampanjoissaan.

 

Seuraavalla videolla epidemiologi, professori Devra Davis esittelee tämän nolon suomalaisen esimerkin:

 

 

(Katso kohdasta 2:56 alkaen)

 

Olen itsekin koittanut informoida Syöpäsäätiön ja Suomen Syöpäyhdistyksen edustajia asiassa jo 2008, mutta he eivät ole halunneet kuunnella. Jos katsoo heidän kotisivujaan, yksi olennainen syöpäriski, sähkömagneettisten kenttien altistus, loistaa poissaololllaan. Ja Cancer.fi:n harvat uutiset aiheesta ovat … vähintään kummallisia, jos niitä vertaa todellisuuteen:

http://microwavenews.com/Interphone.Appendix2.html
http://archive.radiationresearch.org/pdfs/reasons_a4.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22676212?dopt=Abstract

Onko lisähavaintoja naisten rintasyövän ja sähkömagneettisten kenttien (kännykkä, matkapuhelintukiasema, voimalinja, muuntamo ym.) yhteydestä?

mikkoahonen

FT, tutkija, kouluttaja, trustee, ympäristöaktiivi, avantouimari
- http://www.mikkoahonen.com

Toimin aikaisemmin 20 vuoden ajan tutkijana Tampereen yliopistolla, välillä myös teleoperaattorilla työskennellen. Yhtenä tutkimusalueenani on sähkömagneettiset kentät ja niiden terveysvaikutukset.
Vuoden 2015 alusta aloitin professori, ylilääkäri Lennart Hardellin tutkimusryhmässä, epidemiologisten tutkimusten ja dosimetriatutkimusten parissa. Riskienhallinnan tutkimuksen parissa olen ollut pidempään, julkaisujani aiheesta: http://www.mikkoahonen.com/index.php/publications .

Olen kartoittanut myös mm. matkapuhelintukiasemien ja muiden mikroaaltolähettimien terveysvaikutuksia ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20662418,27633090,27633090 , http://www.chronicexposure.org , http://twitter.com/ChronicExposure ) .

Lisäksi olin osakkaana Sustainable Mobile Oy:ssa / Suomen Säteilykontrolli , mittaus- ja koulutuspalveluiden parissa. 10 vuoden ajan pidimme mm. Suomessa kouluissa ja yrityksissä mobiiliteknologioiden riskienhallintakoulutuksia, Euroopan parlamentin ja Euroopan neuvoston kannustamina.

Syksyn 2016 aikana loppui firman toiminta. Tämän taustasta: Isäni Antti Ahonen perusti jo vuonna 1971 yrityksen, joka keskittyi työturvallisuuteen ja työturvavälineisiin. Isäni kuolema kesäkuussa 2016 oli myös syynä yritystoiminnan loppumiseen. Taustasta lisää: https://tinyurl.com/aa-muisto .

Olen Saksassa käynyt mittalaitevalmistajien ja insinööritoimiston mittauskoulutukset. Olen mitannut työpaikkoja ja koteja, jokaisesta kohteesta lisää oppien. Pidän myös riskienhallintakoulutuksia yrityksissä ja oppilaitoksissa, jo vuodesta 2008 alkaen.

Olen mukana säätiössä nimeltä Wireless Education (htttp://www.wirelesseducation.org) ja Suomen Säteilyturva ry:ssä (https://sust.fi).

Asun Tampereella. Olen asunut myös Sundsvallissa.

Sukuni on Kainuusta ja ehkä juuri siksi inhoan korruptiota, suomettumista, heikompien sortamista ja tieteen tulosten vääristelyä :-(

Tästäkin syystä kirjoitan ... tätä blogia. Olen livenä hauskempi mies kuin tässä blogissa kirjoittaessani usein sairauksista ja ympäristösaasteista ;-)

Yhteystiedot: E-mail: mikko . ahonen [ät) tutanota . com , Telegram: @ahosmikko , Signal: +358-46-146 5345, Wire.com: @mikkoa (lähetäpä palaverikutsu sähköpostin kautta).

Disclaimer: Tässä blogissa ilmaisemani mielipiteet ovat omiani, eivät edusta minkään organisaation tai yrityksen virallista kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu