Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Miksi Tekes rahoittaa epäterveellistä teknologiaa?

Kuvaan seuraavassa kahden casen kautta ongelmat Tekesin toiminnassa. Jo veronmaksajien rahojen ja tulevaisuuden korvausvaatimusten takia meidän pitäisi:

A) saada yritykset pois Tekesin johtokunnasta tai pienentää niiden vaikutusvaltaa

B) alkaa keskustelu Tekesin toiminnan etiikasta ja moraalista.

 

CASE 1: MOBIILIPELIT

 

Euroopan Parlamentti on jo vuosia sitten   suosittanut mobiilimainonnan kieltoa lapsille.

Suomen valtio ja Tekes kuitenkin tukevat mobiilipelien kehittämistä jopa vauvoille ja pienille lapsille. Tämä on moraalitonta ja erittäin riskialtista:

 

Osa lasten mobiilikäyttöä koskevasta varoituksesta, RNCNIRP Venäjä

 Yllä oleva teksti: Ote Venäjän Säteilyturvakeskuksen lapsia koskevasta virallisesta varoituksesta.

 

Video: Mobiilipeli ja radiotaajuisen säteilyn kuormitus. OBS! Koskee lähes kaikkia mobiilifirmoja.

 

Video: Joukkokanteet ja korvausvaatimukset - vaikutuksia mobiililaitevalmistajiin ja maailmanlaajuisesti operaattoreihin .

 

Tekes valmistelee parhaillaan uutta mobiilipeliohjelmaa. Kuinkahan nämä asiat huomioidaan tässä ohjelmassa?

http://www.tekes.fi/fi/community/Uutiset/404/Uutinen/1325?name=Tekes+valmistelee+ohjelmaa+pelialalle

 

Aiheeseen liittyen: Tekesin uusi oppimishanke on ... ankkuroitunut mobiilipeleihin ja koittaa tunkea niitä ilman minkäänlaista riskienhallintaa joka koululuokkaan Suomessa. Esimerkki:

https://wiki.helsinki.fi/download/attachments/35241728/Oppimisratkaisut0...

 

Korostan tässä, että niin pelillisen oppimisen kuin siihen liittyvän tietojärjestelmän voi suunnitella myös terveellisemmäksi, jos se alusta alkaen otetaan tavoitteeksi. Esim: http://tinyurl.com/mlearn2012a  

 

CASE 2: KOGNITIIVINEN RADIO JA 4G

 

Olin 16.1.2011 yhteydessä tämän Tekes-ohjelman suunnitteluvaiheessa ohjelman valmistelijoihin. Kerroin Katja Aholalle, Eero Silvennoiselle ja Kaj Nordgrenille mikä ongelma heidän ohjelmassaan on riskienhallinnan osalta.

 

Tarjouduin auttamaan heitä riskienhallinnassa ja palaveeraamaan asiasta.

Tämä ei ohjelman valmistelijoita kiinnostanut. He näppärästi vain mainitsivat: "Tee Tekes-hanke". Kas kun sellaista en polkaise hetkessä ...

 

Tekesin ohjelman nimi itsessään, 'Trial - Kognitiivisen radion ja verkon kokeiluympäristö', on jo kerrassaan epäonnistunut, jopa perverssi.

Nimittäin, radiotaajuisen säteilyn altistus vaikuttaa aivoihin, haittaa muistia ja aiheuttaa kognitiivisia ongelmia 4G:n käyttäjälle ja 4G-tukiasemien vieressä asuville.

 

Koko ohjelmassa on tärkeä perusasia, taajuus, jäänyt ymmärtämättä. Ohjelmasta vastaaville pieni selventävä video katsottavaksi:

 

 

On kovin harmillista, että ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä kuormittavista teknologioista  tehdään  Suomessa Trial-ohjelmassa vientituotteita ja levitetään näitä epäterveellisiä tuotteita ja palveluita ympäri maailman :-(

 

Tekesissä näyttää jylläävän välinpitämätön, jopa lobattu IEEE-insinöörikulttuuri.

Yllä oleva Norjan television dokumenttiohjelma: A Radiant Day, käynnistyy 10 sekunnin viiveellä. Lisädokumentti 'The Radiation Exposure War' kertoo lisää IEEE:n ongelmista.

 

Olen vuosien myötä huomannut, että Suomi on Yhden Totuuden Maa. Viranomaiset ja virkamiehet eivät halua keskustella tai kuulla edes rakentavan kriittisiä näkemyksiä.

 

Mustaa huumoria: Tekesillä on ohjelmakokonaisuus nimeltä "Luonnonvarat ja kestävä talous". Sieltä löytyy ohjelma Green Growth - mutta kaikkien elollisten (kasvien, eläinten, ihmisten)   kasvua haittaavasta elektrosmogista ei ole halaistua sanaakaan :-?

 

---

 

KYSYMYKSIÄ:

Miten voisimme saada Tekesin suuntautumaan terveellisemmän teknologian kehittämiseen?

Näetkö samankaltaisia tai muita eettisiä ongelmia Tekesin toiminnassa?

 

[Lisähuomautus: Hyvät Tekesin edustajat, olen aina valmis palaveriin, kun vihdoin ehditte keskustella linjastanne.]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Koko Tekes on täysin turha ja epäeettinen laitos, koska se jakaa veronmaksajien rahoja vastikkeetta yrityksille. Tekes tulisi yksiselitteisesti lakkauttaa, samoin kuin kaikki muutkin yritystukiaiset ja maataloustukiaiset.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Hyviä kysymyksiä blogin kirjoittajalta. Odottelemme vastausta.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kuten Juha, ihmettelen siis ... tukiaispolitiikkaa.

Kuten Martti, odottelen vastausta Tekesin edustajilta. Ja todennäköisesti saan odotella pitkään, suomalainen virkamies ei yleensä vastaa koskaan suoraan kyselyyn (digitaalisessa muodossa) tai edes soita.

Silti, odotan silti uteliaana ihmeitä tapahtuvaksi ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset