Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Jo 3 tutkimuskatsausta osoittaa vaurioita linnuille, mehiläisille ja puille

Luonnonsuojelusta kiinnostuneille seuraavat katsaukset ovat tutustumisen arvoiset. Ne kertovat miten matkapuhelintukiasemat, tutkat ja muut mikroaaltolähettimet vaikuttavat ympäristössämme:

Cucurachi, S., Tamis, W. L. M., Vijver, M. G., Peijnenburg, W. J. G. M., Bolte, J. F. B., & de Snoo, G. R. (2013). A review of the ecological effects of radiofrequency electromagnetic fields (RF-EMF). Environment international, 51, 116–140.

Balmori, A. (2009). Electromagnetic pollution from phone masts. Effects on wildlife. Pathophysiology: the official journal of the International Society for Pathophysiology / ISP, 16(2-3), 191–199.

Sivani, S. & Sudarsanam, D. (2012). Impacts of radio-frequency electromagnetic
field (RF-EMF) from cell phone towers and wireless devices on biosystem and ecosystem – a review
. Biology and Medicine,  4 (4), 202-216.

 

Nämä tutkimuskatsaukset (review) käyvät läpi satoja tutkimuspapereita.

 

  • Tulokset viittaavat siihen, että erityisesti matkapuhelintukiasemien pulssimainen mikroaaltosäteily (pulssimainen radiotaajuinen säteily) aiheuttaa vaurioita luonnossa.

 

  • Tutkimuksissa esille tulevat lintujen ja mehiläisten hedelmällisyysvauriot, vastustuskyvyn heikentyminen ja suunnistuskyvyn häiriöt.

 

  • Puiden ja kasvien osalta jatkuvasti lisääntyvä mikroaaltosäteily näyttäisi haittaavan kasvua ja altistavan kasvitaudeille.


Seuraavassa kuvassa selvennetty, kuinka suuri osuus tutkimuspapereista osoittaa haitallisia biologisia vaikutuksia:

 

Kuvassa prosenttiosuus, kuinka moni luontoa koskevista tutkimuksista osoittaa haitallisia vaikutuksia

 

 

Vuonna 2010 tallennetulla videolla geologi ja metsäasiantuntija Starling W. Childs kertoo näistä luonto- ja ympäristövaurioista:

 

Kummalllista Suomessa on se, että luontoa ei suojella ja jopa luonnonsuojelualueita koitetaan kattaa  entistä suuremmalla 4G-mikroaaltokuormituksella.

Tuore uutinen Intiasta: Luontoon liittyvä ympäristöviranomaisten raportti johti A) mikroaaltosäteilyn raja-arvon laskemiseen B) luonnonsuojelualuiden julistamiseksi matalasäteilyalueiksi C) matkapuhelintukiasemien rakentamisen tiukkaan säätelyyn D) luontoon liittyvän EMF-tutkimusrahoituksen lisääntymiseen.

 

Odotan luonnonsuojelujärjestöiltä  (Suomen Luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto, Vihreät, Maan Ystävät, WWF, Greenpeace, Suomen 4H-liitto, ym.) vihdoin (!) tehokkaita toimia luonnon suojelemiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Piku Koo

Mielenkiintoista. Siis "luonnonsuojelualue"-standardi ei riitäkään. Tarvitaan myös "ihmisensuojelualue".

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kyllä Pirjeta, luontoa ja eläimiä suojelemalla suojellaan myös ihmistä. Kummastelen yllä sitä, että luonnonsuojelujärjestöjä ei Suomessa näytä kiinnostavan edes lintujen ja mehiläisten suojelu?!

Piku Koo

Tukiasemia rakennetaan korpiin - en näe siinä mitään "suojelua". Toki jonkun uusavuttoman marjanpoimijan tukiasema voi toisinaan "pelastaa".

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Syntyvätkö yllä olevat haitat siis nimenomaan matkapuhelimien tukiasemien säteilystä?

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Noissa tutkimuskatsauksissa käydään läpi useiden eri mobiiliteknologioiden vaikutukset eläimiin, hyönteisiin ja kasveihin.
Kysymykseesi Jorma: Matkapuhelintukiasemat ovat keskeinen kroonisen altistuksen lähde, tutkien lisäksi. Altistusajalla on olennainen merkitys vaikutuksiin.

Suosittelen lisäksi dokumentteja:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21716201
http://www.scribd.com/doc/137733972/Potenza-Picena...

Krooniseen altistukseen liittyen, pidän yllä tutkimuskatsausta:
http://www.chronicexposure.org

Käyttäjän VarpuPekasti kuva
Varpu Pekasti

Kiitos Mikko Ahonen. Onneksi tieto leviää ja ihmiset heräävät huomaamaan mitä asioita ihmiskunnan ja tämän planeetan tuhoamiseksi tehdään.
Jokainen, joka asuu lähellä esim.4G-linkkitornia voi varmasti huomata tiettyjä oireita itsessään, uskon, että lisääntyneet unettomuus, päänsäryt, paine silmien yläpuolella ja ikävä kyllä terveydenhuollon tiedossa olevat aivosairaudet ovat lisääntyneet viime vuosikymmenen aikana. Myöskin pitkäaikaismasennukset ja mm. ADHD on lisääntynyt.---- Voisiko näillä sairauksilla olla jotakin tekemistä lisääntyneen mastosäteilyn ja ylipäätään uuden mobiiliteknologian kanssa. Jokainen voi miettiä näitä asioita.---
Onneksi on sinun kaltaisiasi tutkijoita, jotka puolueettomilla tutkimuksillaan saattavat tosiasiat ihmisten tietoisuuteen.
Matkapuhelinyhtiöt ovat tuttuja minulle, joten toivon myös, että ne ottavat vastuun ja kehittävät teknologiaa luonto-ja planeettaystävällisempään suuntaan, rahaa kyllä on.
Missä on Suomen Luonnonsuojeluliitto ja julkinen terveydenhuolto, joiden pitäisi varoittaa ja tiedottaa ihmisiä ko.asioista. Meillä jopa koulujen katoille rakennetaa linkkitorneja. Toiset maat ovat kieltäneet kokonaan 4G-verkon rakentamisen koska sen vaaroista tiedetään ja halutaan ehkäistä sairauksia.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen Vastaus kommenttiin #10

Kiitos Varpu tuesta! Kirjoitin noista koulujen katoilla olevien matkapuhelintukiasemien terveysriskistä ja viranomaisten ontuvista selityksistä:

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/135145...

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

”Kummalllista Suomessa on se, että luontoa ei suojella ja jopa luonnonsuojelualueita koitetaan kattaa entistä suuremmalla 4G-mikroaaltokuormituksella.”

Vastaava kummallisuus on se, että luonnonsuojelualueita on myös siellä missä tietoisesti vesistöön lasketaan puhdistettuja jätevesiä kemikaalijäämineen ja jopa kaupungin lumenkaatopaikan päästöt valuvat suoraan vesistöön. Näin tapahtuu kotikaupungissani Salossa, mutta ympäristöviranomaisia tai luonnonsuojelijoita asia ei tunnu häiritsevän lainkaan.

http://homonatura.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132467-...

http://homonatura.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132699-...

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Hyvä pointti, Outi. Eläimet ja ihmiset täynnä kemikaaleja reagoivat tehokkaasti sähkömagneettisiin kenttiin:

http://www.pubmedcentral.nih.gov/picrender.fcgi?ar...
http://www.uku.fi/vaitokset/2009/isbn978-951-27-11...

Nyt vielä kun vielä nanopartikkeleja lisätään ympäristöömme ja ihmiset (vahingossa?) pinnoitetaan, soppa on valmis:

http://t.co/nOxhzG0bPh

Noita vesi(stö)päästöjä kannattaisi tosiaan vähentää.

Piku Koo

>>>>> jopa kaupungin lumenkaatopaikan päästöt valuvat suoraan vesistöön >>>>

No ainahan lumet, olivat miten likaisia tahansa, on kipattu mereen koko Suomen rannikon pituudelta. Jos menisin heittämään mereen saman määrän saastaa, istuisin linnassa ympäristörikoksesta.

Mauri Hyhkö

Kaiken edellämainitun lisäksi herkkään Lapin tunturiluontoon ja saaristojemme idylliin pystytetään Eiffel-tornin kokoisia tuulimyllyjä jotka tappavat lintuja ja häiritsevät niiden muuttoa sekä lisäävät hiilidioksiidipäästöjä. https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Nämä asiat yllättäen liittyvät toisiinsa, Mauri. Jättituulimyllyjen lähellä on:

A) erittäin matalataajuisia ääniaaltoja, jotka ovat ongelmallisia niin eläimille kuin ihmisille:

http://docs.stetzerelectric.com/Havas-Colling-wind...

http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-21...

B) Nyt jo USAssa ja Kanadassa käytetään tuulimyllyissä tutkajärjestelmiä (!) lintujen karkoittamiseen ja muiden lentävien tunnistamiseen:

http://www.ocas-as.no/us/ , tällaisia virityksiä tullaan ehkä valitettavasti näkemään Suomessakin.

C) Noissa luontoa koskevissa tutkimuskatsauksista käy ilmi, että erityisesti lepakot kärsivät (lintujen lisäksi) jättituulimyllyistä.

Siksi tuulivoimapuistojen sijoittelua kannattaa tosiaan funtsia tarkkaan.

Extra: Miksi muuten lähes kaikki Lapin kuuluisimmat tunturit ovat jättimäisiä antennipuistoja? Juttelin Norjan ympäristöjärjestön (NMF) johtajan Kurt Oddekalvin kanssa Stavangerissa v. 2009 ja hän piti organisaationsa kunniasaavutuksena sitä, että Norjan upeimmat vuoret eivät ole matkapuhelintukiasemina!

Hannu Rytilä

On siellä silti Haarp.

Sitä paitsi, Norjassa on tietääkseni erityisen paljon aivokasvaimia, kun paikallisten duunareitten kännykät toimivat täydellä teholla. Joku tasapaino täytyy löytyä tähän asiaan.

Suomessa ainakin Olostunturi on aika karmea näky. Saana sentään on nätti, mutta kännykkämasto sielläkin on. Ei sentään pahimmasta päästä.

Timo Ylimäki

Vertaisarvioimaton tutkimus ei ole pätevä ennen vertaisarvioinnin suorittamista.

Pidän kyseistä asiaa huuhaana niin kauan kunnes tämä tapahtuu

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kaikki nuo 3 yllämainittua tutkimuskatsausta oli julkaistu tiedelehdissä ja olivat vertaisarvioituja. Ehtisitkö Timo katsoa noita tutkimuskatsauksia, sen sijaan, että huuhailet?

Hannu Rytilä

Juu muistatko kun näytin sinulle kuvan, jossa näkyi selvästi, että Helsingin Malmilla, Nesteen bensa-aseman pihalla on tukiasema. Maston vieressä olevat puut eivät mitenkään suostu kasvamaan lähettimien tasolle, vaan ovat aivan käppyräisiä yläosastaan. Yllättäen 100 metriä kauempana kasvavat samanlaiset männyt sojottavat reippaasti ylöspäin.

Jokainen voi käydä toteamassa asian omin silmin
Skeptikot keksivät tietysti seliselityksiä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset