Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Eduskunnan Uusi oppiminen -raportti unohti lasten terveyden

EU:ssa on jo ennakkotapaus, jossa työntekijälle korvattiin kännykän
käytöstä aiheutunut kasvain
.

Miksi Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan julkaisemassa Uusi oppiminen -raportissa ei ole mitään mainintaa mobiiliteknologioiden terveysriskeistä ja riskienhallinnasta? Lapsilla riskit ovat sentään moninkertaiset aikuisiin verrattuna.

Bantustan-Suomessa sen sijaan raportin puuhaihmiset vaativat(!) 3G-kännyköitä lapsille käyttöön tuhansiksi tunneiksi koulutunneille:

"Kasvatuspsykologian professori kehottaa kouluja kumoamaan kännykkäkiellot"
- Aamulehti, 13.11.2013

Pidin KEOS-opettajankoulutuspäivillä luennon ja workshopin riskienhallinnasta:
 

Mobiilioppiminen, terveys ja riskienhallinta - KEOS-opettajapäivien esitys

 

[Slideshare-esitys käynnistyy klikkaamalla kuvaa]

Tämä esitys kertoo selkeästi, miksi pitäisi noudattaa varovaisuutta mobiilioppimisen osalta. Lapsia ja opettajia oirehtii & sairastuu jo nyt vakavasti kouluissamme mikroaaltokuormituksen takia.

Uusi oppiminen-raportin tekijään, professori Kirsti Lonkaan ja hänen kollegoihinsa olin yhteydessä keväällä 23.4.2013 Koulun tietotekniikka -tapahtuman yhteydessä. Kukaan heistä ei halunnut jutella lasten terveysriskeistä. 

Tulevaisuusvaliokuntaa olen informoinut Valiokuntaneuvos, HT Paula Tiihosen kautta jo 25.1.2011. Riskit selkeästi esittävä viestini on silloin hänen toimestaan jaettu kaikille lautakunnan silloisille jäsenille. (Muistiinpano tässä historiakirjoitusta varten.)

Tämä Uusi oppiminen-raportti ja opetusministeri "Miss 4G" Krista Kiurun maaniset edistämistoimet pakottavat käytännössä rehtorit ja opettajat kuormittamaan mikroaaltoteknologioilla lapsia tuhansia tunteja. Mikroaaltokuormitus lyhyellä aikavälillä haittaa lasten aivojen toimintaa, muistia, keskittymistä ja erityisesti oppimista. Pitkän aikavälin mikroaaltokuormitus lisää alzheimerin, syövän ja vaikean masennuksen riskiä.

Toivoisin, että yhä useammassa koulussa keskusteltaisiin siitä, mihin Suomessa ollaan oppimisen ja lasten terveyden osalta menossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Eikö tästä ole kokemuksia Ranskasta, Ruotsista tai Israelista.
Miksi asiata vastaava ministeriö ei ota selvää?
Voisitko laittaa asiasta käyntiin kansalaisaloitteen. Ryhdyttäisiin keräämään netissä nimiä.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kiitos tuosta kansalaisaloiteideasta.

Koitan Martti ehkä edistää fiksumpia kouluja. Ja tuoda valinnanvaraa vanhemmille, jotka eivät halua valtion tuella sairastuttaa lapsiaan.

Olisiko fiksummille kouluille käyttöä? Olisi mukava saada tähän ketjuun kommentteja myös opettajilta, lasten vanhempien lisäksi.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Vielä Martti: tuossa diasetissä on hyviä käytäntöjä Israelista ja Ranskasta. Joiden toivoisi yleistyvän myös Suomessa. Paas kattoen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset