Eduskunnan Uusi oppiminen -raportti unohti lasten terveyden

EU:ssa on jo ennakkotapaus, jossa työntekijälle korvattiin kännykän
käytöstä aiheutunut kasvain
.

Miksi Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan julkaisemassa Uusi oppiminen -raportissa ei ole mitään mainintaa mobiiliteknologioiden terveysriskeistä ja riskienhallinnasta? Lapsilla riskit ovat sentään moninkertaiset aikuisiin verrattuna.

Bantustan-Suomessa sen sijaan raportin puuhaihmiset vaativat(!) 3G-kännyköitä lapsille käyttöön tuhansiksi tunneiksi koulutunneille:

"Kasvatuspsykologian professori kehottaa kouluja kumoamaan kännykkäkiellot"
– Aamulehti, 13.11.2013

Pidin KEOS-opettajankoulutuspäivillä luennon ja workshopin riskienhallinnasta:
 

Mobiilioppiminen, terveys ja riskienhallinta - KEOS-opettajapäivien esitys

 

[Slideshare-esitys käynnistyy klikkaamalla kuvaa]

Tämä esitys kertoo selkeästi, miksi pitäisi noudattaa varovaisuutta mobiilioppimisen osalta. Lapsia ja opettajia oirehtii & sairastuu jo nyt vakavasti kouluissamme mikroaaltokuormituksen takia.

Uusi oppiminen-raportin tekijään, professori Kirsti Lonkaan ja hänen kollegoihinsa olin yhteydessä keväällä 23.4.2013 Koulun tietotekniikka -tapahtuman yhteydessä. Kukaan heistä ei halunnut jutella lasten terveysriskeistä. 

Tulevaisuusvaliokuntaa olen informoinut Valiokuntaneuvos, HT Paula Tiihosen kautta jo 25.1.2011. Riskit selkeästi esittävä viestini on silloin hänen toimestaan jaettu kaikille lautakunnan silloisille jäsenille. (Muistiinpano tässä historiakirjoitusta varten.)

Tämä Uusi oppiminen-raportti ja opetusministeri "Miss 4G" Krista Kiurun maaniset edistämistoimet pakottavat käytännössä rehtorit ja opettajat kuormittamaan mikroaaltoteknologioilla lapsia tuhansia tunteja. Mikroaaltokuormitus lyhyellä aikavälillä haittaa lasten aivojen toimintaa, muistia, keskittymistä ja erityisesti oppimista. Pitkän aikavälin mikroaaltokuormitus lisää alzheimerin, syövän ja vaikean masennuksen riskiä.

Toivoisin, että yhä useammassa koulussa keskusteltaisiin siitä, mihin Suomessa ollaan oppimisen ja lasten terveyden osalta menossa.

mikkoahonen

FT, tutkija, kouluttaja, trustee, ympäristöaktiivi, avantouimari
- http://www.mikkoahonen.com

Toimin aikaisemmin 20 vuoden ajan tutkijana Tampereen yliopistolla, välillä myös teleoperaattorilla työskennellen. Yhtenä tutkimusalueenani on sähkömagneettiset kentät ja niiden terveysvaikutukset.
Vuoden 2015 alusta aloitin professori, ylilääkäri Lennart Hardellin tutkimusryhmässä, epidemiologisten tutkimusten ja dosimetriatutkimusten parissa. Riskienhallinnan tutkimuksen parissa olen ollut pidempään, julkaisujani aiheesta: http://www.mikkoahonen.com/index.php/publications .

Olen kartoittanut myös mm. matkapuhelintukiasemien ja muiden mikroaaltolähettimien terveysvaikutuksia ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20662418,27633090,27633090 , http://www.chronicexposure.org , http://twitter.com/ChronicExposure ) .

Lisäksi olin osakkaana Sustainable Mobile Oy:ssa / Suomen Säteilykontrolli , mittaus- ja koulutuspalveluiden parissa. 10 vuoden ajan pidimme mm. Suomessa kouluissa ja yrityksissä mobiiliteknologioiden riskienhallintakoulutuksia, Euroopan parlamentin ja Euroopan neuvoston kannustamina.

Syksyn 2016 aikana loppui firman toiminta. Tämän taustasta: Isäni Antti Ahonen perusti jo vuonna 1971 yrityksen, joka keskittyi työturvallisuuteen ja työturvavälineisiin. Isäni kuolema kesäkuussa 2016 oli myös syynä yritystoiminnan loppumiseen. Taustasta lisää: https://tinyurl.com/aa-muisto .

Olen Saksassa käynyt mittalaitevalmistajien ja insinööritoimiston mittauskoulutukset. Olen mitannut työpaikkoja ja koteja, jokaisesta kohteesta lisää oppien. Pidän myös riskienhallintakoulutuksia yrityksissä ja oppilaitoksissa, jo vuodesta 2008 alkaen.

Olen mukana säätiössä nimeltä Wireless Education (htttp://www.wirelesseducation.org) ja Suomen Säteilyturva ry:ssä (https://sust.fi).

Asun Tampereella. Olen asunut myös Sundsvallissa.

Sukuni on Kainuusta ja ehkä juuri siksi inhoan korruptiota, suomettumista, heikompien sortamista ja tieteen tulosten vääristelyä :-(

Tästäkin syystä kirjoitan ... tätä blogia. Olen livenä hauskempi mies kuin tässä blogissa kirjoittaessani usein sairauksista ja ympäristösaasteista ;-)

Yhteystiedot: E-mail: mikko . ahonen [ät) tutanota . com , Telegram: @ahosmikko , Signal: +358-46-146 5345, Wire.com: @mikkoa (lähetäpä palaverikutsu sähköpostin kautta).

Disclaimer: Tässä blogissa ilmaisemani mielipiteet ovat omiani, eivät edusta minkään organisaation tai yrityksen virallista kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu