Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Säteilyturvakeskus turvasi joululahjat - valehtelemalla

Joulun suosikkilahja, 4G Tablet (läsplatta), ei olisi niin kiva ilman STUKia ja sen pohjoismaisia tonttukavereita. Mobiiliteollisuus oikein hykertelee tämän oikea-aikaisesti ajoitetun viranomaistiedotteen eli joulun piristysruiskeen ansiosta.
    Mutta... eihän jouluna saa valehdella? Varsinkaan, jos se aiheuttaa tabletin joululahjaksi saaneelle lapselle päänsärkyä ja veriaivoesteen vuotamista. Tämä ei kuitenkaan rehelliset tontut erottavaa valepukkia haittaa vaan epärehellisyys saa joulun kunniaksi kerrassaan irvokkaat mittasuhteet.

Kuva lapsesta, jolle 3G/4G/WLAN-Tablet on aiheuttanut terveysongelmia
 

Valheella on lyhyet jäljet, jotka eivät tällä kertaa pääty lumeen.

STUKin ja skandinaavisten tonttukaverien lehdistötiedotteen röyhkeät väitteet kumoan seuraavassa:

JOULUN VALHE 1:

”Kannanotossa todetaan, että tieteellinen tutkimustieto ei ole osoittanut haitallisia terveysvaikutuksia, kun altistutaan matkapuhelimien, tukiasemien tai langattomien verkkojen radiotaajuiselle säteilylle.”

KORJATTUNA:

- Jo 4 meta-analyysia osoittaa kännykänkäytön lisäävän aivokasvainten riskiä yli 10-vuotta kännykkää käyttäneillä:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19826127 
http://www.spandidos-publications.com/ijo/article.jsp?article_id=ijo_32_... http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19328536
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17619826


- Pahalaatuisen aivokasvaimen (glioblastoma multiforme) määrät ovat Tanskassa tuplaantuneet 10 vuodessa, mutta paikallinen syöpäjärjestö ei nyt joulukuussa 2013 halua puhua asiasta. Varsinkin, koska heidän aikaisemmin teollisuuden tuella organisoima kummallinen tutkimus osoitti kännykänkäytön vähentävän(!) kasvainriskiä! Tätä tanskalaistutkimusta on meillä Suomessa ja muissa pohjoismaissa käytetty jo 10 vuotta esimerkkinä riskittömyydestä :-(

Kurkatkaapa, miten ko. tutkimusta on fiksattu ja miten Ameriikasta apuun kutsutut anti-tontut rellestävät:

http://www.cspinet.org/integrity/nonprofits/international_epidemiology_i...
http://www.diagnose-funk.org/assets/pandora_docu_comment-on-danish-cohor...
http://www.emfacts.com/2006/12/598/
http://www.the-scientist.com/?articles.view%2FarticleNo%2F34518%2Ftitle%...

Satiirinen kuva Tanskan aivokasvaintutkimuksesta ja anti-tontuista outoine kytköksineen

 

Valehtelu jatkuu pohjoismaisten säteily”turva”viranomaisten tiedotteessa:

JOULUN VALHE 2:

”Tukiasemien ja langattomien verkkojen aiheuttama säteilyaltistus on niin vähäistä, että sitä ei ole tarpeen edelleen vähentää, todetaan kannanotossa.”

KORJATTUNA:

- Maailman suurimpiin vakuutusyhtiöihin kuuluva Swiss Re on juuri luokitellut sähkömagneettiset kentät korkeimpaan riskiluokkaan. Nostavat esille langattomat verkot ja EU-ennakkotapauksen, jossa työntekijälle korvattiin kännykästä aiheutunut kasvain.

- Valtaosa, 80 % matkapuhelintukiasemien epidemiologisista tutkimuksista osoittaa lisääntynyttä terveysriskiä.

- Ranskassa paikallinen säteilyturvaviranomainen, ANSES, ilmaisi huolensa 4G-teknologiasta, joka lisää väestön altistumista mikroaalloille.

Esimerkiksi Pariisissa on langattomien verkkojen sallittu enimmäiskenttävoimakkuus murto-osa Suomen enimmäisarvoista. Osa kaupungeista on ottanut käyttöön BioInitiative-arvot, jolloin säteilytasot saa olla maksimissaan 1000 uW/m2, kun Suomen koulujen pihoilta löytyy jopa 280.000 uW/m2 (mitattu Espoossa joulukuussa 2013).

- Ranskassa on myös avoin rekisteri kännykkätukiasemien sijainnista. Meillä ei mitään sellaista ole, vaan myös koulut toimivat matkapuhelintukiasemina (allekirjoitapa vetoomus tukiasemien saamiseksi rekisteriin ja ympäristövaikutusten arvioinnin (yva) piiriin !).

Seuraava elokuva kertoo teollisuuden ja viranomaisten hyvässä yhteishengessä suorittamasta tuote- ja korvausvastuun välttämisestä:
Viranomaisten valehtelu menee STUKin lehdistötiedotteessa vieläkin irvokkaammaksi:

JOULUN VALHE 3:

"Tämän tasoisen altistumisen terveyshaitoista ei ole mitään viitteitä".

 

KORJATTUNA:

- Unohtavat mainita, että jo 3 luontoa (lintuja, mehiläisiä ja puita) koskevaa tutkimuskatsausta osoittat vaurioita luonnolle matkapuhelintukiasemista ja tutkista.

- Elektroniikka on paremmin Suomessa suojeltua (testattu 3 V/m asti, 24.000 uW/m2) kuin ihmiset, joita sallitaan säteilyttää aina 61 V/m asti (=10.000.000 uW/m2 ). Saimme Turussa kerrostalon katolla olleen tukiaseman poistettua, koska hajotti usean kerran saman kerrostalon ylimmässä huoneistossa asuneen rouvan sydämentahdistimen. Eli vetosimme sähkömagneettiseen häiriöön (EMI, electromagnetic interference). Tasot asunnossa olivat 4,8 V/m.

-    Operaattorit ovat valmiina SINUN, ministerien, STUKin ja pohjoismaiden tonttukaverien sallimana peittämään 99 % väestöstä & asutusta pinta-alasta 4G:lla . Vaikka riskeistä on heille ajoissa kerrottu.
   
-    4G (LTE) ei kuitenkaan ole osoitettu haitattomaksi, päinvastoin. Clinical Neurophysiology-tiedelehdessä julkaistussa kaksoissokkotutkimuksessa altistettiin 18 koehenkilön oikeaa korvaa 4G-säteilylle 30 minuuttia. Vaikutuksia aivoihin selvitettiin magneettikuvantamisella todellisen ja valealtistuksen aikana. Aivojen toimintaa häiritseviä vaikutuksia nähtiin sekä altistetulla että altistamattomalla puolella päätä.

- Kouluissa jatkuvasti lisätään lasten säteilykuormitusta, vaikka näyttöä on terveysriskeistä niin tableteiden, WLANien kuin mokkuloiden osalta.
 
- Kouluissa jo nyt Suomessa ja muissa pohjoismaissa sairastuu lapsia ja opettajia mobiilipiloteissa. Tästä puhuimme KEOS-opettajankoulutustapahtumassa: http://tinyurl.com/mobiilioppiminen ja viimeisin varoittava esimerkki alla.

 

Uutisjuttu lapsesta, joka mahdollisesti oli menehtynyt WLAN-Tabletin aiheuttamaan aivokasvaimeen

Uudessa Seelannissa on juuri nyt case, jossa tutkitaan aiheuttiko koulusta saatu WLAN-tabletti oppilaan kuolemaan johtaneen aivokasvaimen. Lasta kehotettiin koulun toimesta myös kotona käyttämään laitetta, joten hän nukkui se valmiustilassa (aina muutaman sekunnin välein yhteydenottoyritys WLAN-reitittimeen) tyynynsä alla kaikki yöt.  Näyttöä riskeistä myös WLANin osalta jo on.

 

JOULUN VALHE 4 (täydennys):

Alkuperäisestä pohjoismaiden säteilyturvaviranomaisten englanninkielisestä dokumentista"Since exposure of the general public, including children, to radio waves from the wireless local area networks and base stations is far below the exposure limits, there is no need to further limit exposure from these radio wave sources."

 

KORJATTUNA:

 

Raja-arvot suojaavat pelkästään 30 minuutin lämpövaikutukselta. Tutkimukset, jotka osoittavat pitkäkestoisen (tuntien, vuorokausien, vuosien) EMF-kuormituksen aiheuttamia vaurioita, sivuutetaan. Raja-arvoja ylläpitää eriskummalinen ICNIRP-kerho, jonka edustajat kiertävät pohjoismaissakin tekemässä 'tutkimuskatsauksia' ja he ovat tehokkaita viittaamaan omiin raportteihinsa.

http://www.chronicexposure.org/limitsICNIRP.html

http://tinyurl.com/raja-arvo

 

-------------------

LOPUKSI:

Muissa Pohjoismaissa kansalaiset ovat anti-tonttujen valehteluun jo kyllästyneitä.

Rehelliset kansalaiset ovat perustaneet organisaatiot väestön todelliseen suojelemiseen.
Ruotsi: http://www.stralskyddsstiftelsen.se/
Norja: http://www.folkets-stralevern.no/
Tanska: http://www.radiation.dk/en/
Suomi: Ei web-sivustoa/organisaatiota, mutta Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/pages/S%C3%A4hk%C3%B6magneettinen-terveys/51626... [Liitypä!]

 

STUK-tontut näköjään pitävät huolen tiedotteillaan, että ei kysytä vääriä kysymyksiä, edes joulupukilta.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo ja toimittajat kyllä pelottellee, mutta miksiköhän net nyttolit hiljaa tästä!!

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kuten sinä, Hilkka, minäkin odottelen kriittistä suhtautumista STUKin virheelliseen tiedotteeseen ... lehdissä, radiossa ja TV:ssa.

Jos toimittaja luet tätä juttua, olisin suuresti ilahtunut rehellisestä reportaasistasi jossain mediassa. Kiitos!

Käyttäjän JuhanaHarju kuva
Juhana Harju

Julkisessa keskustelussa ei yleisesti ottaen pidetä oikein sopivana puhua suoraan valehtelusta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos viranomainen valehtelee ilman, että asiaa voi mitenkään tulkita näkemyseroksi tai erilaiseksi tutkimustulosten tulkinnaksi, se täytyy voida sanoa suoraan. Ja STUKin uudessa kannanotossa on tosiaan kysymys valehtelusta. Yli 10 epidemiologista tutkimusta osoittaa, että tukiasemasäteilyllä on yhteys neurologisiin oireisiin tai suurempaan syöpäriskiin. Silloin ei mitenkään tulkittuna voi sanoa, että "mitään viitteitä" tukiasemasäteilyn yhteydestä terveyshaittoihin ei olisi, vaikka STUK niin väittää.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Hyvä juttu.

Ensinnäkin siksi, että vaikka tarve käyttää tällaisia laitteita on suuri jopa merkittävä, on myös tiedettävä näiden käytön TODELLISET terveysriskit ja saatava kaikki tiedostamaan ja ymmärtämään ne.

Minua itseäni jäi mietityttämään monien bluetooth-välineiden käyttö ja niiden seuraamukset.
Näitä käytetään myös terveydenhoidollisessa merkityksessä. Jos pystyt saamaan parannusta omaan terveytesi hoitamiseen, onko sitten laitteen käyttö oma riskinsä.

Tässä oli tietoa mitä EU:ssa on kirjattu.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...

Tämä ei antanut sellaista tietoa, jota olisin kaivannut, koska ei ole kysymys puhelimesta.

http://www.stuk.fi/ajankohtaista/ukk/matkapuhelime...

Tässä on jotakin, vaikkakin jo voi olla jo vanhaa tietoa.

http://emfblues.com/bluetooth-radiation/

Vaikeaa löytää tietoa, mitä voisi edes, jollakin tapaa pitää kriittisesti luotettavana.

Mutta tässä yksi tutkimus, jossa käyttöä ja hyödynnettävyyttä suositellaan.

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/6462...

Otapa tästä selvää.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Moro, Jukka. Kysyit hyvän kysymyksen Bluetoothista:

Bio-indikaattoritutkimukset osoittavat, että jo 0,3 V/m = 235 uW/m2 tasoilla alkavat hyönteisissä haitalliset vaikutukset Bluetoothista. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23915130 . Tunnen tutkimuksen tehneet professori Lukas Margaritiksen ja hänen tutkimusryhmänsä, heillä on pitkä kokemus tästä alueesta.

Hedelmällisyysongelmista kärsiviä miehiä on tutkittu Clevelandin klinikalla ja Intiassa sairaaloissa. Tutkijat (Desai et al., 2009) nostavat esille Bluetoothin mahdollisesti aiheuttaman veriaivoesteen vuotamisen (http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1477-7827... )

Myös Lundin tutkimusryhmä varoittaa tästä veriaivoesteen vuotamisesta Bluetoothiin liittyen: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S... , http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S...

Vaikutukset ovat ehkä mahdollisia taajuusikkuna / frequency-window -ilmiön takia: tietty teho-tajuuskombinaatio saa aikaan nuo vaikutukset. http://www.bioinitiative.org/table-of-contents/ --> Sectiom 15: Evidence for disruption by the modulating signal.

Mitä näen kentällä: aivoverenkiertohäiriöitä, lihasongelmia, muistihäiriöitä, näköhäiriöitä ja pistävää päänsärkyä bluetooth-heavy-usereilla. Näillä ihmisillä oireet menneet niin pahoiksi, että eivät pysty käyttämään enään Bluetoothia. 8 tällaista tapausta tullut toistaiseksi vastaan.

Kiitos Jukka tuosta Knuutila & Laamanen (2013) lopputyöstä. Olivat kirjoittajat vain laiskasti ottaneet Bluetoothin terveysvaikutuksista selvää, vaikka työ muuten on mielenkiintoinen. Mainitsivat tehokkaimpien Bluetooth-laitteiden SAR-arvon olevan 0,5 W/kg, joten tässä kohtaa olisi pitänyt hälyytyskellojen soida ja fiksumpien johtopäätösten tulla esille. Outoa on tosiaan se, että mahdollisesti epäterveellisellä Bluetooth-teknologialla aikaansaadaan "hyvinvointiteknologioita".

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

En tosiaan Juhana kevyesti käytä valehtelu-sanaa. Tässä kirjoituksessa käytin, koska viranomaisen suorittama valehtelu on niin räikeätä ja systemaattista.

Lisäksi moinen valehtelu vaarantaa lasten terveyden ja aiheuttaa suuria kansanterveydellisiä ongelmia.

Käyttäjän JuhanaHarju kuva
Juhana Harju

Juuri noinhan se on. Alla on eilen keräämiäni tukiasemasäteilyn haittoja osoittavia tutkimuksia. Näiden listattujen lisäksi on olemassa pienempi joukko tutkimuksia, joissa haittoja ei ole havaittu.

Abdel-Rassoul G, et al. Neurobehavioral effects among inhabitants around mobile phone base stations. Neurotoxicology. 2007;28:434-440.

Ackermann P, et al. Effect of RF EMF (type GSM)on regional cerebral blood flow: a PET study. 5th COST 281 Workshop “Mobile Telecommunications and the Brain”, Budapest 2003. (vertaisarvioimaton)

Blettner M, et al. Mobile phone base stations and adverse health effects: Phase 1 of a population based, cross-sectional study in Germany. Occup Environ Med. 2009;66:118-123.

Bortkiewicz A, et al. [Subjective symptoms reported by people living in the vicinity of cellular phone base stations: review].
[Article in Polish] Med Pr. 2004;55(4):345-51.

Dode AC, et al. Mortality by neoplasia and cellular telephone base stations in the Belo Horizonte municipality, Minas Gerais state, Brazil. Sci Total Environ. 2011 Sep 1;409(19):3649-65.

Eger H, et al. Einfluss der raumlichen nahe von mobilfunksendeanlagen auf die krebsinzidenz. [The influence of being physically near to a cell phone transmission mast on the incidence of cancer]. Umwelt-Medizin-Gesellschaft. 2004;17:326-332.

Eger H, Jahn M. Spezifische Symptome und Mobilfunkstrahlung in Selbitz (Bayern) – Evidenz für eine Dosiswirkungsbeziehung [Specific Health Symptoms and Cell Phone Radiation in Selbitz (Bavaria, Germany)—Evidence of a Dose-Response Relationship] Umwelt•Medizin•Gesellschaft. 2010 Feb;130-139.

Gadzicka E, et al. Assessment of subjective complaints reported by people living near mobile phone base stations [Abstract]. Biuletyn PTZE Warszawa. 2006;14:23-26.

Goldsmith JR. Epidemiologic Evidence of Radiofrequency Radiation (Microwave)
Effects on Health in Military, Broadcasting, and Occupational Studies. Int J Occup
Environ Health. 1995 Jan;1(1):47-57.

Hutter HP, et al. Subjective symptoms, sleeping problems, and cognitive performance in subjects living near mobile phone base stations. Occup Environ Med. 2006;63:307-313.

Navarro EA, et al. The microwave syndrome: A preliminary study in Spain. Electromag Biol Med. 2003;22:161–169.

Preece AW, et al. Health response of two communities to military antennae in Cyprus, Occup Environ Med. 2007 June; 64(6): 402–408.

Santini R, et al. Enquête sur la santé de riverains de stations relais de téléphonie mobile : I/Incidences de la distance et du sexe. [Symptoms experienced by people in vicinity of base station: I/Incidences of distance and sex.] Pathol Biol (Paris). 2002 Jul;50(6):369-73.

Santini R, et al. Enquête sur la santé de riverains de stations relais de téléphonie mobile: II/ Incidences de l’âge des sujets, de la durée de leur exposition et de leur position par rapport aux antennes et autres sources électromagnétiques. [Symptoms experienced by people in vicinity of base stations:: II/ Incidences of age, duration of exposure, location of subjects in relation to the antennas and other electromagnetic factors.] Pathol Biol (Paris). 2003 Sep;51(7):412-5.

Santini R, et al.. Symptômes exprimés par des riverains de stations relais de téléphonie mobile. La Presse Médicale. 2001;30:1594.

Santini R, et al. Survey study of people living in the vicinity of cellular phone base stations. Electromag Biol Med. 2003;22:41-49.

Shahbazi-Gahrouei D, et al. Health effects of living near mobile phone base transceiver station (BTS) antennae: a report from Isfahan, Iran. Electromagn Biol Med. 2013 Jun 19.

Wolf R, Wolf D. Increased incidence of cancer near a cell-phone transmitter station. Int J Cancer Prev. 2004;1:123-128.

Zwamborn APM, et al. Effects of global communication system radio-frequency fields on well-being and cognitive functions of human subjects with and without subjective complaints. TNO Reports 2003 (FEL03C148): 1-89. (vertaisarvioimaton)

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kiitos Juhana. Hyvin kerätty, kattava lista.

Kerään noita tutkimuksia Chronic Exposure-sivustolle: http://www.chronicexposure.org

Twitter-uutiskanavalle pistän jatkuvasti ajankohtaisia uutisia matkapuhelintukiasemista ja tutkista: http://twitter.com/chronicexposure

On jo siis paljon näyttöä matkapuhelintukiasemien ja tutkien terveysriskeistä.

Käyttäjän TiinaKallioinen kuva
Tiina Kallioinen

Todella tiukkaa asiaa Mikko ! Ihmettelen, miksi toimittajat eivät kirjoita/kerro näistä asioista eivätkä tartu toimeen asiaa tutkiakseen.
Ja hyvä listaus Juhanalta matkapuhelintukiasemien haittojen tutkimuksista. Taistelu jatkukoon !!! :D

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Tarkoitit Tiina varmaan: Up-Hill Battle ;-)

Josta legendaarinen bioelectromagnetics-tutkija Allan Frey totesi: "Nothing will change until there are bodies laying on the street". Hän tutkijaryhmineen jo 1970-luvulla tiesi riittävästi tuosta veriaivoesteen vuotamisesta, johon tehokkaasti vaikuttaa pulssimainen radiotaajuinen säteily.

Vasta todellinen terveydenhuollon kriisi muuttaa nykyistä tilannetta Pohjoismaissa. Tämä kriisi on lähellä, mutta ... en haluaisi nähdä tuota päivää.

Sorry, mun huumori ja kommentit on välillä mustahkoja.

Käyttäjän JuhanaHarju kuva
Juhana Harju

Näinhän se menee. Oma analyysini tästä problematiikasta on seuraava: Digitaalisen teknologian taloudellinen merkitys arvioidaan ministeriöissä, STUKissa sekä teollisuuden ja poliitikkojen piirissä niin suureksi, että sen vuoksi ollaan valmiita 'tarkoitus pyhittää keinot' -tyyliin vaikenemaan kaikista haitoista. Tässä se keskeinen ongelma, ja se johtaa valheisiin, vaikenemiseen, sensuuriin, epärehellisyyteen, pimittämiseen, epäreiluuteen sähköherkkiä kohtaan jne.

Suomessa on paljon asiaan liittyvää korruptiota, hyvä veli -verkostoja ja vallankäytön vääristymistä. Sen pitäisi herättää jo korruptiota valvovat kansainväliset järjestöt, kuten Transparency Internationalin.

Christer Sundqvist Vastaus kommenttiin #11

Juuri tähän korruptioon ja hyvä veli (+sisar!) -verkostoon otin kantaa yhdessä Eija Tammisen kanssa varsin suositussa blogissani tuolla Iltalehden puolella.

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2013...

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen Vastaus kommenttiin #12

Katsomisen arvoinen kirjoitus korruptiosta. Käykääpä ihmiset siis kurkkaamassa tuolta Christerin blogistakin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #11

Oletteko miettineet tätä kilometriveroasiaa seurantalaitteineen siltä kannalta, että meillä on tarvittava teknologia olemassa, ja nyt sille rakennetaan käyttöä, kehystä, joka tekee teknologian käytöstä pakollista koska verotus, koska kehitys, koska talouskasvu?

Rakennetaan siis väkisin tarvetta teknologialle. Vaikka verotus voitaisiin hoitaa polttoaineverolla ilman seurantalaitteita, yksityisyyden loukkauksia ja terveyshaittoja.

Transparencylle en paljon pane painoa.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen Vastaus kommenttiin #14

Moro Riikka. Kirjoitit ansiokkaasti: "Rakennetaan siis väkisin tarvetta teknologialle".

Lisäisin siihen, että jo työryhmän koostumuksella saadaan aikaan ... tietty ratkaisu. Ja tavallista kansalaista viedän 1-0.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kiitos Christer. Juttunne on tosiaan katsomisen arvoinen. Kuvaa hyvin sitä, kuinka epäluotettava laitos STUK nykyään on.

Ihmettelen, että miksi tavallinen kansalainen sallii tällaista, eikä pistä viranomaisia vastuuseen teoistaan! Varsinkin, koska vauriot kohdistuvat juuri lapsiin ja samanaikaisesti lapsista tulee entistä addiktoituneempia mikroaaltoleluille. Pirullinen kierre!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

ps. Piti vielä sanomani, että sanojen merkitystä markkinoinnissa aliarvioidaan. Esimerkkinä älypuhelimet ja älytelevisiot, jotka toimivat myös seurantalaitteina.

Entä jos älypuhelinta ei kutsuttaisikaan älypuhelimeksi vaan esimerkiksi kyttäyskapineeksi, älytelevisiota vakoilutelevisioksi?
Otettaisiin äly-sana pois ja korvattaisiin yhtä todenmukaisella mutta negatiivisempia mielikuvia herättävällä sanalla?

Sama kaava on näiden työryhmien nimissä. "Älykäs ja oikeudenmukainen liikenne" kuulostaa toki mukavammalle kuin "tehostetun seurannan ja korotetun verotuksen liikenne".

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

'Äly'kännykännyköiden tietoturvaongelmat + terveysongelmat --> Älyttömyys. 'Älykäs liikenne', PAH! Ostan vokaalin, Riikka.

Edes brändäys ei pelasta sitä, että ratkaisu, jolla pyritään pienentämään saastuttamista (polttoaineekulutusta ym.), itse asiassa saastuttaa moninkertaisesti ( noiden päätelaitteiden valmistus, matkapuhelintukiasemien lisärakentamistarve, lisääntynyt mikroaaltosäteily autossa ja tukiasemien lähellä, heikentynyt kansanterveys ).

Palaan tähän tyhmästi hoidettuun ajoneuvo&tie-verotukseen lähiviikkoina.

Käyttäjän JuhanaHarju kuva
Juhana Harju

Jälleen uusi tutkimus osoittaa tukiasemasäteilyn haittoja. BMJ Open -tiedelehdessä julkaistussa poikkileikkaustutkimuksessa tukiasemasäteilylle altistuminen oli yhteydessä ruokahaluttomuuteen, keskittymiskyvyn puutteeseen, uniongelmiin ja moniin muihin oireisiin:

http://bmjopen.bmj.com/content/3/12/e003836.full

STUKissa tästäkään tutkimuksesta ei olla tietävinään.

Jos olisimme valistuneita, luopuisimme tästä teknologiasta, joka aiheuttaa monenlaisia oireita ja vähentää mahdollisuuksiamme elää miellyttävää ja onnellista elämää.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Säteiluturvakeskuksen (STUK) virheelliset, jopa valheelliset lausunnot jatkuvat. Kannattaa lukea seuraava kirjoitus:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=9475

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Valheen jälkiä koitetaan kätkeä. Seuraava ketju on poistettu (piilotettu) STUKin FB-sivulta: https://www.facebook.com/sateilyturvakeskus/posts/... . Suosittelen kaikkia katsomaan, mistä viranomaisen edustajat eivät halua puhua&kuulla. Huomionarvoista on se, että yksikään viranomaisen edustaja ei vastannut yhteenkään kansalaisten kysymykseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset