Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Näin kiellät koulua säteilyttämästä lastasi mikroaalloilla - lomakkeet

Kaikki vanhemmat eivät suostu siihen, että heidän lastaan väkisin säteilytetään oppitunneilla tabletien, läppäreiden ja kännyköiden tuottamilla mikroaalloilla, ilman huoltajan lupaa. Tästä voi nyt Suomessa systemaattisesti kieltäytyä esim. käyttämällä seuraavia lomakkeita:

http://tinyurl.com/kieltaytyminen
 

http://tinyurl.com/rehtoriviesti


Nämä DOC-lomakkeet voi täyttää, tulostaa ja toimittaa luokanvalvojalle, rehtorille, koulutoimenjohtajalle ja vanhempainyhdistykselle.

Käänsin ja lokalisoin nämä kanadalaisesta C4ST:n alkuperäisdokumenteista: http://c4st.org/website-pages/item/widget-kits/wi-fi-in-schools-kit.html (’ Let Your School Know You Are Concerned’) ja kiitin ko. hienoa organisaatiota. Kanadassa on jo useita oppilaita ja opettajia oirehtii ja on myös sairastunut vakavasti noissa WLAN & 3G-piloteissa. Tästä syystä he ovat alunperin ko. lomakkeet tehneet.

2 dokumenttia ovat siis DOC-muodossa suomenkielisinä ja tarvittaessa lisämuokattavissa tietyn koulun ympäristöön.

Olen yhdessä fysiologian professori, lääkäri Osmo Hännisen kanssa käynyt Opetushallituksessa keskustelemassa riskienhallinnasta jo  elokuussa 2010 ja esitimme kouluneuvoksille seuraavat syyt riskienhallintaan.

Samoin KEOS Opettajankoulutuspäivillä  pidin marraskuussa 2013 seuraavan esityksen riskienhallinnasta.


Mobiilioppiminen, terveys ja riskienhallinta - KEOS-opettajapäivien esitys


Kuva: Esitys KEOS Opettajankoulutuspäivillä, jossa tuon esille realistisia toimia riskien hallintaan. [Slideshare-esitys käynnistyy klikkaamalla kuvaa]

Koska nämä toimetkaan eivät ole johtaneet (kaikissa) kunnissa lastensuojelutoimenpiteisiin, käänsin nuo yo. lomakkeet tiedottaakseni rehtoreita ja virkamiehiä.

Näitä koulut riskienhallintaan kannustavia dokumentteja on jo käytetty eri puolilla Suomea. Lomakkeessa on siis ehdotuksia terveellisemmästä koulutusteknologiasta ja perustelut 4G-, 3G- ja WLAN-teknologioiden aiheuttaman terveysriskin suuruudesta.

 


Perusopetuslaki 7 luku 29 §: Opetukseen osallistuvalla lapsella on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön.

 


Kuulisin mielelläni, miten näiden DOC-lomakkeiden käyttö laajenee Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän KristiinaMayra kuva
Kristiina Mäyrä

Ainahan voi lastaan kouluttaa kotona mikali ei halua kehitykseen mukaan. Nain voisivat tehda myos ne, jotka kieltavat lastensa rokottamisen ja aiheuttavat vaaraa muille!

Käyttäjän JuhanaHarju kuva
Juhana Harju

Kristiinan näkemys voi olla yleinen mutta se on silti kummallinen. Miten lasten alistamista mikroaaltosäteilylle voi pitää edistyksenä? Vertaaminen rokottamiseen on yhtä outoa, koska rokotuksilla on myös hyödyllisiä terveysvaikutuksia, mutta langattoman teknologian säteily on biologisesti ja terveydellisesti haitallista.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kummastelen Juhana samoin rokotteiden tuomista tämän asian yhteyteen.

Ylläolevat linkit kertovat, että maailman johtavat säteilyviranomaiset ja vakuutusyhtiöt varoittavat tiukasti langattoman teknologian terveysriskeistä.

Eihän koulutunnilla saa tupakoidakaan, niin miksi ihmeessä siellä saisi lasta altistaa karsinogeenisille teknologioille ( http://www.scribd.com/doc/179320722/ ), vielä ilman vanhempien lupaa?

Käyttäjän JuhanaHarju kuva
Juhana Harju

Hyvä tosiaan tuo vertaus tupakointiin. Olen joskus ajatellut, langattoman Internetin käyttö on terveysvaikutuksiltaan kuin sitä, että jouduttaisiin tupakoimaan, jotta päästäisiin nettiin. Vertaus tupakointiin on sikälikin osuva, että molemmat aiheuttavat elimistössä oksidatiivista stressiä, joka vauhdittaa ikääntymistä ja lisää kroonisia rappeutumissairauksia.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen Vastaus kommenttiin #5

Kummastelen yhä lasten pakkosäteilyttämistä Suomessa ja erityisesti sitä, että huoltajilta ei pyydetä mitään lupaa siihen.

Jatkuvasti ajankohtainen varoitus:

"Demokratiaa kohtaa nyt uhka samojen voimien taholta, jotka toisen maailmansodan aikana puolustivat sitä. Korkean teknologian ja byrokratian kohdalla on joskus puhuttu 'pehmeästä fasismista', eräänlaisesta olosuhteiden luomasta diktatuurista."

- Georg Henrik von Wright

Tilanne Suomessa on vähän samanlainen kuin 1930-luvun Natsi-Saksassa, jossa ihmisoikeuksia poljettiin ja (sota)teknologiausko(nto) hallitsi ihmisten mieliä. Tällaisessa tilanteessa nyt 2010-luvulla lapsia pakkosäteilytetään, koska mikroaaltoteknologiat ovat kontrollin ja "kasvun" edellytys. Hämmentävää on myös se, että tavalliset kansalaiset (myös US-blogifoorumilla) tukevat passiivisuudellaan tälläista toimintaa:

“The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

- Albert Einstein

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset