Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kännykkä ja mikroaaltolähettimet aiheuttavat hedelmättömyyttä

Nyt on julkaistu jo 4. tutkimuskatsaus, joka osoittaa mikroaaltosäteilyn (radiotaajuisen säteilyn) ja matalataajuisten magneettikenttien vaikuttavan haitallisesti hedelmällisyyteen. Tämäkin katsaus toi esille, että ahkerilla kännykkää käyttävillä miehillä on huonolaatuinen sperma, erityisesti siittiöiden liikkuvuus on heikentynyt.  

Adams, J. A., Galloway, T. S., Mondal, D., Esteves, S. C., & Mathews, F. (2014). Effect of mobile telephones on sperm quality: A systematic review and meta-analysis. Environment International, 70, 106–112.  

Tämä tutkimus on ajankohtainen myös koulujen mobiilipilottien osalta, joissa tablettia tai läppäriä käytetään lasten mahaa ja sukuelimiä vasten.  

Myös luontokatsaukset (ecological studies) osoittavat mm. linnuilla hedelmällisyysongelmia matkapuhenlitukiasemien ja tutka-asemien lähistöllä. Samoin nämä tulevat esille kokeissa, joissa linnunmunia on kuormitettu vahvemmilla magneettikentillä tai mobiililaitteilla.  

Jo aikaisemman näytön perusteella kysyin: Mobiili Munaton Mies (MMM), hedelmättömän lisäksi kyvytön?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset