Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

200 tutkijaa osoittavat vetoomuksen YK:n pääsihteerille - tutkimuksen häirintää

Seuraavassa kuvaan 200 sähkömagneettisten kenttien tutkijan vetoomuksen (International Scientist Appeal, 5/2015) pääkohdat ja miksi he ottavat yhteyttä YK:n pääsihteeriin tutkimuksen häirintään & lasten terveysriskien laiminlyöntiin liittyen. Käsittelen kirjoituksen lopussa myös WHO:n International EMF Projectin ja raja-arvo-organisaatio ICNIRPin huolestuttavaa toimintaa.


Itse vetoomus on luottavissa:

http://emfscientist.org/index.php/emf-scientist-appeal

Myös 200 tutkijan allekirjoitukset löytyvät sen yhteydestä.
 

Biologian professori Martin Blank selostaa videolla vetoomuksen pääsyyt, lasten erittäin korkeat riskit ja vaarallisen korkeat raja-arvot.

https://

 


Suomeksi vetoomuksen teksti:

http://emfscientist.org/images/docs/transl/Finnish_EMF_Scientist_Appeal_2015.pdf


Suora lainaus vetoomuksesta:

  • Olemme ionisoimattomien sähkömagneettisten kenttien (EMF) tutkijoita ja perehtyneitä sekä niiden biologisiin että terveysvaikutuksiin. Vertaisarvioidun julkaistun tutkimusnäytön perusteella meillä on vakava huoli kaikkialla elinpiirissämme läsnä olevasta ja yhä lisääntyvästä altistumisesta sähköisten ja langattomien laitteiden tuottamille sähkömagneettisille kentille. Tällaisia radiotaajuista säteilyä aikaansaavia laitteita ovat esimerkiksi matkapuhelimet, DECT-puhelimet, WLAN, matkapuhelintukiasemat, etäluettavat sähkömittarit ja itkuhälyttimet. Lisäksi kyseeseen tulevat matalataajuisia sähkö- ja magneettikenttiä (ELF) tuottavat sähkölaitteet ja sähkön tuotannon infrastruktuuri.
     
  • Huolemme tieteelliset perusteet:
    Lukuisat viimeaikaiset tieteelliset julkaisut ovat osoittaneet, että EMF vaikuttaa eläviin organismeihin tasoilla, jotka ovat selvästi alle kansainvälisten ja kansallisten raja-arvojen.

     
  • Vaikutuksina ovat lisääntynyt syöpäriski, solustressi, haitallisten vapaiden radikaalien lisääntyminen, geneettiset vauriot, rakenteelliset ja toiminnalliset muutokset sukuelimissä, oppimisen ja muistin heikentyminen, neurologiset häiriöt ja negatiiviset vaikutukset ihmisten yleisessä hyvinvoinnissa. Vauriot ulottuvat myös muualle kuin vain ihmiskuntaan, koska on yhä enemmän näyttöä haitallisista vaikutuksista myös kasveihin ja eläinten hyvinvointiin.

 

Suomessa Kauppalehti uutisoi vetoomuksesta:

 

 kännykkä aiheuttaa aivosyöpää

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijoiden-halyttava-kirje-kannykka-a...

(Olin yksi allekirjoittajista 200 muun tutkijan kanssa.)


Miksi vetoomuksessa oli korostettu juuri WHO:n väärinkäytöksiä ja kyvyttömyyttä puuttua riskeihin?

WHO:n riskejä vähättelevän International EMF Projectin johdossa on ollut Michael Repacholi, joka yhä ohjaa seuraajansa työtä. Hän on myös eriskummallisen raja-arvojärjestön ICNIRPin perustaja. Sama Mr R on jo 30 vuoden ajan ollut teollisuuden käyttämä konsultti ja luottotodistaja oikeudenkäynneissä. Mm. näistä syistä WHO International EMF Projectin vetäjät ovat haitanneet  tutkimusta, eivätkä ole puuttuneet lasten riskeihin ja riskienhallintaan ajoissa.

Kritiikkiä:

http://www.microwavenews.com/CT.html

http://andrewamarino.com/repacholi.html

http://www.emfacts.com/papers/who_conflict.pdf

http://www.microwavenews.com/news-center/repacholi-half-who-emf-project-funding-came-industry

http://www.dnaindia.com/scitech/report-use-of-cell-phones-increases-cancer-risk-2011557

 

Jatkuvasti ajankohtainen Norjan NRK:n dokumentti 'A Radiant Day' kertoo ICNIRPin ja WHO International EMF Projectin taustoista:


 

http://www.nrk.no/fordypning/the-radiation-exposure-war-1.6292981

(Olen useita kertoja pyytänyt dokumenttia Suomen TV:ssä esittäväksi, turhaan.)

 

ICNIRP-raja-arvo-organisaation kritiikkiä, koottuna:

http://www.chronicexposure.org/limitsICNIRP.html

http://tinyurl.com/raja-arvo

 


Raja-arvojen historiasta pidin aikaisemmin 2 esitystä, Turun ja Tampereen yliopistoilla:

 

Mikroaaltosäteily, terveys ja raja-arvot - seminaariesitys

 

http://tinyurl.com/Rf-guideline

 

 

Koskahan viranomaisemme tarttuisivat näihin riskeihin, jotka erityisesti lasten osalta ovat suuret? Miksi tutkijoita ja heidän työtään jatkuvasti häiritään? Koska Suomessa (vihdoin) keskustellaan Eduskunnassa nykyisistä, vaarallisen korkeista radiotaajuisen säteilyn ja matalataajuisten sähkö- ja magneettikenttien raja-arvoista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Kiitos, Mikko.

Teet(te) tärkeää työtä.

Säteily on tämän ajan vitsaus, pommi joka on räjähtämässä silmillemme.
Olemme kaikki osa suurta ihmiskoetta.

Ehkä jotain on kuitenkin tehtävissä..

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Monet allekirjoittaneista tutkijoista miettivät juuri kansanterveydellisiä vaikutuksia. Ennaltaehkäisy on paljon halvempaa ja tehokkaampaa kuin pitkäaikaissairaiden hoitaminen.

Parhaillaan oikein urakalla, markkinavoimien lietsomana, säteilytetään entistä nuorempia lapsia (vrt. 4G tabletit langattomasti vauvojenkin käytössä). Samoin kouluissa pakotetaan lapset käyttämään useita tunteja päivässä langattomia laitteita, vaihtoehtoja ei lapsille ja heidän vanhemmilleen anneta. Jälki tulee olemaan ja on nyt jo karua.

Ihmettelen vain, että kuinka kestämättömiin tekijöihin Suomenkin talous perustuu.

Toivoisin, että päättäjät ehtisivät perehtymään tähän EMF Scientist Appealiin ja sen sisältöön.

Kiitos Anmari tuestasi.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Vähän asian vierestä - tai oikeastaan ytimestä - omakohtaisia kokemuksia.

Mieheni, Hannu Rytilä, on säteilyherkkä ihminen ja olen kiitollinen siitä, että juuri hän herkkyyksineen on aviomieheni.

Ennen Hannun ilmestymistä elämääni puhuin surutta kännykkään pitkiä puheluja.
Äitini, joka on hyvin valveutunut ihminen, tosin halusi lopettaa puhelut lyhyeen, koska hän koki aivojensa "keittyvän" säteilyn vaikutuksesta.
Kyllä minullakin korva kuumeni, mutta en ollut yhtä valveutunut tai herkkä kuin viisas äitini.

Minulla oli myös langaton läppäri, jota naputtelin ahkerasti.

Hannun ilmestyttyä 3 ja 1/2 vuotta sitten Hannu oli se joka oli säteilyherkkä, minä olin "terve" siltä osin. Kului kolme vuotta. Minä hoidin perheen kännykkäpuhelut, mutta Hannu rakensi minulle kyllä langallisen nettiyhteyden.

Nyt tilanne on muuttunut kohdallani. Vaikka minulla on kännykässäni hands-free -kuuloke, saan hirvittäviä hermostollisia oireita = hermostumista, varsinkin pitkän puhelun jälkeen. Huomaankin nyt puhuvani kännykkäkuulokkeen kanssa vain lyhyitä, pakollisia puheluja, ja muuten käytän ja suosin tekstareita.

Kun tein pitkällistä kirjallista työtä, tunsin saavani langallisesta nettikoneestakin hermostumisoireita, ja suorastaan aloin välttää koneen ääressä istumista.

Työ oli kuitenkin saatava valmiiksi, joten vaadin Hannua luomaan minulle prikulleen samanlaisen tietokonesysteemin, jollaista hän itse käyttää
menestyksellisesti.

Kone on Acer Aspire One, se on metrin päässä minusta, ja näyttö on Lenovo. Erillinen näppäimistö ja hiiri (langalliset tietysti) kuuluvat systeemiin.

Nyt olen voinut koneen ääressä tosi hyvin, eli en ole tuntenut minkäänlaisia oireita. Teen käsikirjoitusta, joten koneen ääressä vierähtää helposti puoli vuorokautta, mutta mikään ei tunnu miltään.

Joku ajattelee, että olen ehdollistunut mieheni herkkyyden myötä, ajatelkoon vaan.

Vain minä itse olen oma mittarini, ja totean, että jokainen ihminen on enemmän tai vähemmän säteilyherkkä.

Minun säteilyherkkyyteni puhkesi viime talvena. Otan asian vakavasti. Muutakaan vaihtoehtoa ei ole.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen Vastaus kommenttiin #4

Vain viiden seuraavan vuoden aikana sähköherkkyyden esiintyvyyden ennustetaan lisääntyvän 5 prosentista aina 10 prosenttiin Euroopan väestössä.

http://www.rtl.be/info/belgique/societe/maux-de-te...

Itse näen, että sähköherkkyys on jäävuoren huippu. Kaikki me reagoimme, ainakin solutasolla. Tämän osoitti iso REFLEX EU-projekti jo 2004 ( http://tinyurl.com/EU-reflex ) ja silloin olisi jo pitänyt alkaa varotoimiin. Osalla nämä vaikutukset tulevat 'oireettomana' vasta kymmenien vuosien päästä mahdollisesti syöpien ja alzheimerin muodossa. Tällöin puhumme jo valtaväestöstä.

Samanaikaisesti säteilykuormituksen kanssa ympäristössämme lisääntyy kemikaali-, home- ja raskasmetallikuormitus. Voi hyvin olla, että sähkömagneettisten kenttien kuormitus (ELF + RF) on sairauksien edistäjä, promoter, yhteisvaikutusten kautta. (kts. edellinen juttuni).

Joten Anmari, monella läppäri sylissä -käyttäjillä tulee oireita ja fiksu hakee nopeasti ratkaisut, ennenkuin tilanne pahenee. Kuten sinä olit tehnyt :-)

Cenita Sajaniemi

Esim. Raaseporissa annetaan koulunsa aloittaville kaikille tabletit, vaikkakin, monet lasten vanhemmista ovat tätä vastaan.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Tervehdys Cenita. Näissä tableteissa on monta haastetta, myös addiktion osalta: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S... , https://www.youtube.com/watch?v=4Ueg55KUQa0 . Koittakaapa siellä Raaseporissa saada keskustelua aikaan siitä, että edes langaton yhteys (Wi-Fi + 3G/4G) olisi tableteista pois päältä suurimman osan aikaa.

Tämä pakottaminen langattoman teknologian käyttäjäksi myös luo tarvetta vaihtoehdoille. Olen jo 5 vuoden ajan koittanut saada aikaan kouluja, jossa tiedonsiirto perustuisi Ethernet- ja kuituverkkoon. Ongelma vain on rehtoreiden ja opettajien "viranomaisuskovaisuus". Ehkä tämäkin lasten ja opettajien sairastuessa vihdoin muuttuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset