Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Väärinkäytöksiä EU:n tiedekomiteassa (SCENIHR)


Päivitys 31.3.2016: Juttuun lisätty myös erittäin tarkka BioInitiative Working Groupin kritiikki SCENIHR:n raportista.

Jo usean kuukauden ajan kansalaisjärjestö International EMF Alliance (IEMFA) on tarkastellut EU:n tiedekomitean (SCENIHR) ja erityisesti sen työryhmän "Potential health effects of exposure to electromagnetic fields" kummallisia toimia. Tässä SCENIHR:n toiminnassa on ilmennyt vakavia väärinkäytöksiä.

Nimensä mukaisesti SCENIHR:n ("Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks")- komitean tulisi rehellisesti selvittää terveysriskejä ja rajoittaa riskialttiita teknologioita & kemikaaleja.  Tästä syystä monet suuryritykset ovat ahkerasti vaikuttaneet SCENIHR:n kokoonpanoon jo vuosia.

SCENIHR - korruptio


SCENIHR-työryhmät ovatkin systemaattisesti vuosien saatossa antaneet vääristeltyjä lausuntoja, joiden mukaan mitään terveysriskiä ei ole mobiili- ja sähköteknologioissa + monessa muussakaan riskitekijässä.
 

 

SCENIHR-ONGELMAT PÄHKINÄNKUORESSA:

- Kun IEMFA tarkasteli SCENIHR:n koostumusta, selvisi yhteydet mobiiteollisuuteen, armeijaan ja yleisesti tahoihin, jotka hyötyvät langattoman teknologian rajoituksettomasta levittämisestä.

- Erityisen törkyistä SCENIHR:ssä on ollut sen jäsenen Joachim Schüzin toiminta. Schüz vaikutti siihen, että SCENIHR:n viimeisimmästä raportista jätettiin kokonaan pois kohonnutta aivokasvainriskiä osoittavat tutkimukset. Schüz on myös kuuluisa Danish Cohort Study-fiksauksesta.

 

- SCENIHR:n aikaisempien työryhmien  (2004-2009 ja 2009-2013) koostumus on lisäksi katsomisen arvoinen. Mm. Anders Ahlbomin aktiviteetit ja sotkut löytyvät tältä ajanjaksolta. 

- Huomionarvoista SCENIHR:ssä vuosien aikana on ollut yliedustus teollisuus-ystävällisestä raja-arvo-organisaatiosta, ICNIRPistä (International Commission of Non-Ionizing Radiation "Protection"), jolla on vääristynyt tapa arvioida tieteellisiä tutkimuksia.

- EU:n Terveys- ja kuluttaja-asioista vastaavalle komissaarille John Dallille on huomautettu näistä SCENIHR:n väärinkäytöksistä ja vaadittu kansalaisjärjestöjen toimesta SCENIHR-jäsenten uudelleenvalintaa + raporttien johtopäätösten oikaisua.

- Samoin SCENIHR:n väärinkäytöksistä on raportoitu Euroopan komissiolle.

 

- 3.6.2015 EU:n Oikeusasiamies puuttui näihin väärinkäytöksiin ja vaatii muutoksia mm. SCENIHR:n koostumukseen

(SCENIHR:n koostumusta tämän kirjoituksen päivityshetkellä (31.3.2014) ei kuitenkaan ole muutettu.)

 

PÄIVITYS 31.3.2016: 25 tutkijasta koostuva BioInitiative Working Group laati tiukan kritiikin SCENIHR:n toiminnasta ja julkaisi sen Bioelectromagnetics-journalissa. 

 

Alla yhteenveto:

 

SCENIHR - BioInitiative Group tutkimusryhmän kritiikki

Teksti: Sage, C., Hardell, L., Carpenter, DO. (2015). Comment on SCENIHR: Opinion on Potential Health Effects of Exposure to Electromagnetic Fields, Bioelectromagnetics 36:480-484 (2015).

EU-fiskaali John Ryanin ympäripyöreä vastaus
 

Koskahan näistä EU SCENIHR-väärinkäytöksistä voisi kuulla lehdissä ja TV:ssä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset