Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Tutkimuksen ja tutkijoiden häirinnästä - miksi aihe on niin arka?

Lähetetty Acatiimi-lehteen 29.7.2015.

          Tutkimuksen ja tutkijoiden häirinnästä

200 sähkömagneettisten kenttien tutkijaa vetosi toukokuussa 2015 YK:n pääsihteeriin, jotta tutkijoiden ja tutkimuksen häirintä loppuisi (emfscientist.org).

Täällä Suomessa olen koettanut 2 kertaa tuoda aiheen paikallisen ammattiyhdistyksen käsiteltäväksi. Kummallakin kerralla pyyntöni on torjuttu.

Esimerkki häirinnästä: Helsingin yliopiston dosentti Dariusz Leszczynski joutui tieteellisten näkökantojensa takia erotetuksi STUKista ja hänen maailman mitassa merkittävä laboratorionsa suljettiin. Sitä ennen häntä kiellettiin hakemasta tutkimusrahoitusta. Leszczynskin tutkimus ja osaaminen on avainasemassa kun selvitetään, minkä mekanismi(e)n kautta radiotaajuinen säteily edesauttaa syövän syntymistä.

Kymmenien tutkijakollegoideni työtä jatkuvasti haitataan eri maissa. Teollisuus vaikuttaa vahvasti niin Suomessa Tekesiin kuin Ruotsissa Vinnovaan, tutkimuksen rahoitukseen liittyvä palomuuri vuotaa. Monesta yliopistosta on jo muodostunut yritysten tuotekehitysyksiköitä.

Kriittiset tutkijat kituuttavat apurahoilla ja ottavat isoja riskejä. Itse mm. olen ostanut kaikki kalliit mittalaitteet perheyhtiön nimissä ja käynyt omarahoitteisesti mittauskurssit Saksassa. Tutkimuskiinnostukseni takia olen jälleen työtön tutkijantyöstäni.

Olisiko jo vihdoin aika Tieteentekijöiden liiton puuttua näihin epäkohtiin, ennenkuin perustutkimus ja kriittinen tutkimus kokonaan häviävät Suomesta?

Professori Andrew Marinon mainio kirja "Going Somewhere -Truth about a Life in Science" kuvaa, miten sähkömagneettisten kenttien (erit. ionisoimattoman säteilyn) tutkimusta on häiritty ja paradigman muutosta on pseudo-skeptisten toimijoiden ja teollisuuden taholta hidastettu jo 50 vuoden ajan.

Paradigman muutos sähkömagneettisten kenttien alueella koskee myös lääketiedettä: mikä aiheuttaa sairauksia, miten niitä diagnosoidaan, hoidetaan ja ennaltaehkäistään.

Siksi kyse on lasten terveydestä ja elintärkeästä alueesta, jonka tutkimusta ei pitäisi jatkuvasti häiritä.

Tutkija (FT) Mikko Ahonen, Tampere

**********

Jälkikirjoitus: Acatiimi-lehden päätoimittaja suhtautui erittäin nyreästi yllä olevaan kirjoitukseeni ja yhteydenottooni. Kirjoitusta viivytettiin kuukausia ”koulukuntakysymyksiin” vedoten, vaikka kirjoitus käsittelee tutkimuksen häirintää, tutkijoiden työn haittaamista ja viranomaisten väärinkäytöksiä. Kirjoitusta ei lopulta koskaan julkaistu. Acatiimi-lehden toimituksesta huokui samanlainen suomettunut ilmapiiri, kuin mihin olin törmännyt aikaisemmin Tiedetoimittajien Maailmankonferenssissa. Kirjoitukseni aihe on jatkuvasti erittäin ajankohtainen.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Olen vuosien varrella tarkastellut vaikutusvaltaisten Hyvä Veli- ja Sisko -kerhojen ( WHO International EMF Project + International Commission of Non-Ionizing Radiation "Protection") toimintaa :

http://www.chronicexposure.org/limitsICNIRP.html

Ko. sivulle kerätty asiantuntijoiden kritiikki kertoo niistä tavoista, joilla tutkimusta ja tutkijoiden työtä jatkuvasti haitataan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset