Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Mannerheimin Lastensuojeluliitto – teollisuuden asialla?

Järjestön perustaja Sophie Mannerheim kääntyisi haudassaan, jos hän tietäisi miten nykyiset järjestön edustajat ”suojelevat” lapsia. Ekaluokkalaisille tuli juuri MLL:ltä paketti, jossa ei ole sanaakaan kännyköiden terveysriskistä vaan operaattorin mainos!! Kyseinen mainos ohjaa lapsen lisäämään entisestään kännykän käyttöään ”oppimispelin” pariin. Edesvastuutonta! 

 

http://pdfcast.org/pdf/koukutuspeli#    (löytyy linkin takaa, alalaidasta. Kiitos D.E:lle linkistä)

 

Kun näimme vaimoni Sarin kanssa tuon paketin, erosimme nyt syyskuussa 2011 MLL:stä. Kehotan tässä muitakin MLL:n jäseniä eroamaan yhdistyksestä ja lähettämään heille selkeästi tiedoksi syy, miksi erositte. Vain näin viesti menee perille Itku

 

Taustaa: Toukokuussa 2008 olin yhteydessä aikaisempaan MLL:n puheenjohtajaan, professori Tuula Tammiseen. Soitin hänelle ystävällisen puhelun ja kysyin, että voisinko kollegana tulla juttelemaan lasten terveysriskistä. Hänen asenteensa oli aivan hämmästyttävä, hän halusi heti aiheen kuultuaan lopettaa puhelun! Tätä ei ole minulle koskaan tapahtunut Tampereen yliopistolla, ihmiset yleensä mielellään juttelevat mielellään kollegan kanssa ja auttavat toinen toistaan! Tamminen näköjään esittää herttaista lasten asioita edistävää, mutta tiukassa paikassa ja laitoksensa ilmapiirissä hän ei uskalla tehdä mitään. Olen jälkeenpäin tajunnut, että hänen työpaikkansa (TaY Terveystieteen laitos) ei ICNIRP-liitäntöjen kautta pysty toimimaan lasten terveyttä kokonaisvaltaisesti edistävänä laitoksena.

 

Tämän jälkeen otin sähköpostilla yhteyden MLL:n pääsihteeri Mirjam Kallandiin ja lähetin hänelle sähköpostilla tietoa tutkimustuloksista ja eri maiden varoituksista, mm. Venäjän virallisen lapsia koskevan varoituksen.

 

http://tinyurl.com/RNCNIRP 

 

Hän vastasi minulle kesäkuussa 2008: 

”Viestisi aihe on tärkeä, ja kaikki viittaa siihen että kännykkäriskeistä olisi aiheellista nostaa keskustelua. MLLn linja on korostaa lasten oikeus turvalliseen ja hyvinvointia edistävään kasvuympäristöön, sen sijaan emme ole yleisissä ohjelmissa täsmennetty riskejä (meille on ehdotettu kännykkäsäteilyn lisäksi homevauriot ja lukuisia muita erityisaiheita). Liittokokouksessa hyväksyttiin uusi hyvinvointiohjelma ja kolmevuotissuunnitelma. Hankkeiden kautta voimme korostaa erityisiä kysymyksiä, ja hankkeiden suunnittelu alkaa syksyllä. Kännykkäsäteily on aihe joka voidaan nostaa esiin jonkin hankekokonaisuuden yhteydessä. “ 

 

Tämän siis Kalland minulle sähköpostilla jo vuonna 2008 vastasi. Mitään ei kuitenkaan MLL:ssä tapahtunut. Ei vaikka myöhemmin soitin hänelle tavattuani jälleen Moskovassa Venäjän Säteilyturvakeskuksen edustajat. MLL:n Lapsemme-lehdessä lehdessä ei ole ollut yhtään juttua kännyköiden terveysriskeistä. Koskaan Kalland Puheenjohtaja-palstallaan Lapsemme–lehdessä ei ole maininnut kännykän terveysriskejä. Onko järjestö täynnä näitä tekopyhiä, sanansa syöviä ihmisiä??? 

 

Erään suuren suomalaisen säätiön puheenjohtaja käytti kaiken arvovaltansa ja kutsui kaikki lastensuojeluorganisaatiot vieraakseen Helsinkiin 10.11.2010. Hän on aidosti huolestunut lasten terveysriskeistä ja tuntee hyvin mm. sähkömagneettisten kenttien biologiset vaikutukset.  Myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto oli kutsuttuna, kuten Lastensuojelun Keskusliitto ja viranomaisia (mm. Viestintäministeriön ja STUKin edustajat). Esitimme tilaisuudessa fysiologian professori, lääkäri Osmo Hännisen kanssa  kompaktin esityksen lasten riskeistä ja jaoimme diat osallistujille

 

Toimitimme kaikille osallistujille, myös MLL:n edustajalle järjestöjohtaja Milla Kalliomaalle, Devra Davisin mainion ja tieteellisestikin hyvin perustellun Disconnect-kirjan lasten kännykänkäytön terveysriskeistä.

 

 Jälleen, MLL:sta ei ole mitään kuulunut tilaisuuden jälkeen, saati, että he olisivat ekaluokkalaisten paketissaan kännyköiden terveysriskistä valistaneet. Nyt koulukauden 2011 alussa MLL:n viestintäjohtaja Liisa Partio & kumppanit ovat ulkoistaneet tiedotuksen operaattorille oppimispelin muodossa ja riskienhallinta liittyy korkeintaan ... saldokysymyksiin :-(  Jälleen menetetty tilaisuus. 

 

MIKSI TÄLLÄ MLL:N HIDASTELULLA ON MERKITYSTÄ:

Kännykän käyttötunnit ratkaisevat. Jos kolme vuotta sitten, vuonna 2008 Mannerheimin Lastensuojeluliitto olisi aloittanut näkyvän valistuskampanjan, olisi monen lapsen ja nuoren päätä vasten tapahtunut kännykänkäyttö vähentynyt mahd. tuhansilla tunneilla.

Laskelma esimerkkinä: Lapsi käyttää kännykkää päätä vasten 2 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa, 3 vuoden ajan:  2 x 365 x 3 = 2190 käyttötuntia. Tämä on  laskettu 'Heavy-user'-käyttäjän pohjalta (OBS! tytöt puhuvat kännykällä poikia enemmän).  Lennart Hardell tuntimusryhmänsä kanssa on osoittanut, että lapsena kännykänkäytön aloittaneilla on vähintään 5 x riski sairastua aivokasvaimeen.

http://www.independent.co.uk/news/science/mobile-phone-use-raises-childrens-risk-of-brain-cancer-fivefold-937005.html

Riski lisääntyy olennaisesti käyttötuntien (> 2000 h) ja käyttövuosien suhteessa.Vatsaa vasten SAR-arvot ovat selvästi suuremmat kuin päätä vasten -käytössä.

Syövän sijaan näkisin suurempana riskinä vakavat geneettiset vauriot (kts. hedelmällisyysjuttu) , Alzheimer-riskin lisääntymisen ja vakavat mielenterveysongelmat. Nythän Suomessa on nopeasti lisääntynyt nuorten aikuisten eläköityminen ja lasten&nuorten mielenterveysongelmat.

 

Venäjän uusin lasten kännykänkäytön varoitus tilastotietojen kera viittaa juuri tähän riskiin.

 

Lopuksi: Ei ole Pelastakaa Lapset Ry juuri MLL:ää parempi. Heidän edustajansa ei edes suostunut tulemaan yllä mainittuun, lasten terveysriskejä käsittelevään tilaisuuteen. Vuonna 2008 lähetin Pelastakaa Lapset Ry:n Marja Puhakalle ja Sointu Möllerille postia: ei vastausta.  Häiritseekö ko. järjestön psykiatrien psykosomatisointi asian hahmottamista? Saksassa mikroaaltosäteilyn vaikutukset tunteva lääkäri ihmetteli juuri tätä.

Vai johtuuko Pelastakaa Lapset -järjestön passiivisuus vähäisestä asiantuntemuksesta sähkömagneettisiin kenttiin liittyen?! Ken tietää. Spin Machine pyörittää heitä poloisia jo kansainvälisestä Save The Children -emojärjestöstä käsin. Pelastakaa Lapset -järjestöllä on muuten ollut mobiilialan sponsori jo vuosia mukana toiminnassaan. Joka on speksannut myös järjestön mediakasvatus-ohjelmat.

 

Häiritseekö ketään muuta lastensuojelun surkea tila Suomessa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Päivitetty: Korjasin kaikki linkit. Kiitos Jouni, nyt pitäisi toimia.

Shemu P

Sinä tietenkin kauppiaana haluaisit edustamiasi mittareita MLL:n pakettiin? Halpa, epäluotettava kiinalainen RF mittari joka kotiin.

Ymmärrän, jos halutaan asiallisesti varoittaa mahdollisista radiosignaalien vaaroista. Mutta kun tämä yhdistetään pelotteluun, ja pelkääville ihmisille kaupataan krääsää, mennään humpuukin ellei huijauksen puolelle.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Osasin odottaa moista kommenttia. Nimimerkin takaa tuleva heitto.

Oikean laidan esittelyssä on koko ajan näkynyt sidokseni.

Tämä blogijuttuni ehkä kertoo, että olen vuosia toiminut alueella ja en todellakaan "rahan kiilto silmissä".

Jos tulee vielä vastaavia anonyymeja kommentteja, pistän asetuksista esitarkastuksen päälle. Esiintykääpä ystävät omilla nimillänne.

P.S. Tuo kuvaamasi mittari ei muuten ole krääsää.

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Kiitos sinulle Mikko Ahonen, että kerroit meille näistä linjoista, mihin suuntaan nuo lasten ja nuorten "hyvinvointiin" panostavat järjestöt toimintaansa suuntaavat.

Itku tuli tuota lukiessa sille en voinut mitään, niin se vaan on.

Lasten ja nuorten terveelliseen kehitykseen on minun mielestäni satsattava, sillä heistähän tulee tulevaisuudessa päättäjiä.

Eikös se niin ollut, että aivojen kehitys kestää ihmisellä jopa kahteenkymmeneen ikävuoteen asti ja näin ollen niiden tervettä kehittymistä tulisi tukea kaikin tavoin.

Muutama vuosi sitten tuli luettua enenmänkin näitä hälyttäviä uutisia kännyköiden ja tukiasemien tuomista terveyshaitoista tuolta maailmalta, sillä Suomessahan näistä yleensä vaietaan visusti. Lieneekö Nokia huuma yhtenä syynä tähän?

Minulla itselläni on ollut kännykkä reilut viisitoista vuotta lähinnä hätätilanteita varten. Tuli siihen kuitenkin puhuttua noin 2 - 6 tuntia kuukaudessa. Noin viisi vuotta sitten huomasin, että jo 10 minuutin puhumisen jälkeen vasen puoleni päästä alkoi lämmetä ja minulle tuli huono olo. Pidin puhelinta vasemmalla korvalla puhuessani.

Sen jälkeen kännykkää käyttäessäni olen puhunut kaiuttimen kautta enkä enää vie puhelinta korvalleni.

Onkohan niin, että lapset, nuoret ja iäkkäämmät ihmiset ovat erityisessä vaaravyöhykkeessä? Ainahan on myös yksilöllisiä eroja siinä miten herkästi kukin reagoi kännykkään.

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Kiitos Anja inhimillisestä ja aidosta vastauksesta

Minulle ja vaimolleni Sarille oli rankka paikka erota Mannerheimin Lastensuojeluliitosta. Mutta... se on ainoa tapa, jolla järjestön nykyinen johto saadaan huomaamaan virheensä ja tekojensa seuraukset . Muutama tuttu on meidän jälkeen myös eronnut ja pistänyt MLL:oon perustelut.

Tapaamme Sarin kanssa yhä tiheämpään ihmisiä, jotka saavat oireita tai ovat vakavasti sairastuneet ahkeran kännykänkäytön seurauksena. Yhä enemmän näemme tosi huonokuntoisia lapsia ja nuoria. Siksi emme voi käsittää tuota MLL:n toimintaa. Auttaisiko, jos piirijärjestöt ottaisivat terveysriskit esille?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset