Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Devra Davis: Pätkii! - Uusi kirja lasten kännykänkäytön riskeistä + Esipuhe

Green Spot -kustantamon kautta on ilmestynyt suomenkielinen kirja 'Pätkii!',jonka aiheena on mobiiliteknologioiden terveysriskit. Suosittelen kirjaa kaikille lapsiperheille ja yleensäkin terveydestä kiinnostuneille. Nimensä mukaisesti kirja kuvaa informaatiokatkosta, joka syntyy ahtaista asenteista, biologisten vaikutusten tutkimuksen haittaamisesta ja suoranaisesta sensuurista. Kirjassa on myös hyviä vinkkejä oman ja perheen riskien minimoimiseksi.

Kirjan esittely kustantajan sivulla: http://www.greenspot.fi/kustannus/kirjaesittely.html?id=14

 

Kustantajan edustaja Jussi Hirvi pyysi minua laatimaan esipuheen kirjaan. Tämä oli mieluinen tehtävä. Esipuheeni löytyy allaolevan kirjan kansikuvan jälkeen:

Pätkii-kirjan kansikuva

 

ESIPUHE

Suomalaiselle lukijalle:

Edessäsi on yksi maailman merkittävimpiä matkapuhelinteknologioiden terveysriskeistä kertovia kirjoja. Sitä voisi merkittävyydessä verrata Rachel Carsonin Hiljaiseen kevääseen, joka aikoinaan toi DDT:n terveysriskit suuren yleisön tietoisuuteen.

Tapasin Devra Davisin ensimmäisen kerran Stavangerissa vuonna 2009. Sinne olivat kokoontuneet alan tutkijat ympäri maailman (katso www.emf2009.no). Devra piti mainion puheen viranomaisten ja syöpäsäätiöiden merkillisistä teollisuuskytköksistä. Samalla hän kuvasi, kuinka vaikea on saada rahoitusta biologisten vaikutusten tutkimukseen, ja kuinka pieni piiri itse asiassa päättää tutkimusten arvioinnista. Devra uskaltaa esittää kritiikkiä, koska hän on tutkijana saanut seurata vastaavanlaista kehitystä muun muassa asbestin ja monen kemikaalin kohdalla. Tästä aihepiiristä hän kirjoitti aiemman kirjansa The Secret History of the War on Cancer.

Kädessäsi oleva kirja sisältää kuvauksia monesta Suomessa tuntemattomasta tutkijasta ja tutkimuksesta. Pulssikoodatun mikroaalto- tai radiotaajuisen säteilyn haitalliset terveysvaikutukset ovat olleet tiedossa jo 1940-luvulta lähtien, mutta vallitseva ajattelutapa ja poliittistaloudelliset syyt ovat estäneet niitä koskevan keskustelun meillä ja muualla. Säteilytasot asuinympäristössämme ovat pelkästään muutaman viime vuoden aikana moninkertaistuneet. Tätä kehitystä olen dokumentoinut Chronic Exposure -sivustolla (www.chronicexposure.org).

Devra on aktiivisesti mukana kansalaistoiminnassa ja tekee arvokasta työtä lasten hyväksi. Hänen verkostonsa uusin aikaansaannos – jossa minullakin on ollut ilo olla mukana – on maailmanlaajuinen Kampanja turvallisempien matkapuhelinten puolesta - Campaign for Safer Cell Phones. Tähän kampanjaan kannattaa tutustua Environmental Health Trustin kautta (www.environmentalhealthtrust.org).

Toivon, että tämän kirjan myötä Suomessakin voisi viimein alkaa keskustelu matkapuhelinteknologioiden terveysriskeistä. Kirjan luettuasi olet avainasemassa muuttamassa vaikenemisen ja suomettumisen ilmapiiriä avoimempaan ja riskeistä tietoisempaan suuntaan. Tarvitsemme markkinoille turvallisempaa teknologiaa.

Pidetään yhdessä huolta Suomen lasten ja aikuisten terveydestä!

 

Mikko Ahonen

FT, tutkija, Tampereen yliopisto

Osakas, Sustainable Mobile Oy

 


P.S. Kirjaa on saatavissa ainakin seuraavista lähteistä:

http://www.greenspot.fi/kustannus/kirjaesittely.html?id=14

https://www.akateeminenkirjakauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/ProductD...

http://www.sateilykontrolli.fi/kauppa/kirjat-1/devra-davis-patkii.html

 

Lupaan, että Pätkii!-kirja on mielenkiintoinen, hyödyllinen ja mieliinpainuva lukukokemus.

Jos olet ehtinyt lukea Pätkii!-kirjan tai sen englanninkielisen Disconnect-alkuperäisteoksen, kerro ihmeessä, mitä tykkäsit kirjasta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset