*

Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Energia omavaraisuusaste

Sähkö – virta, jonka huippukäyttö karkaa yhä suuremmaksi

(Media uutisoi |* sähkön huippukäytön käyneen jo 15 100 MW tehon tarpeessa viime talvena – kovien pakkasten aikana, varsinkin kun sähkösaunat kytkettiin kuumenemaan lauantai-iltana)

|* ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sahkon-huippukulutus-suomessa-moninkertaistunut-1970-luvusta/5643182 -

 

Tuulivoiman osuus sähköntuotannossa

Saksassa perusvoiman osuudesta tuulivoimalla tuotetaan 1,4%.

Tuulivoimalla tuotettu sähköntuotanto vastaa kysyntään 14% osuudella. Kun tuulivoiman osuus koko sähköntuotannosta on noin 10%, niin => 0,14 x 0,1 = 1,4%.

 

 

Pohjoismaissa tilanne tänään: 

http://www.energinet.dk/EN/El/Sider/Elsystemet-lige-nu.aspx

AY-liike Ympäristö ja eripuraa aiheuttavat banaanit

Joulun alla kuulimme PAM:in valtuuston jäseneltä, miten poliittinen väkivalta kuuluu "työväenluokan" keinovalikoimaan. Vihervasemmiston käyttämä väkivalta on näemmä aina eettisempää, oli kyseessä sitten kaivinkoneiden sabotointi tai poliisien kanssa tappelu. Muita työntekijöitä häiritään ja yrittäjät laskevat tappioita, kun maailma on taas pelastettu. Tehtiin, mitä piti.

Missä ovat energiasuunnitelmat?

Huoltovarmuuskeskuksen luentomateriaalin (PDF-linkki) mukaan maamme energiaomavaraisuus on noin 35 %.

Suomen energiapolitiikka on suomettunutta

Kävin syyskuussa kolmen päivän koulutuksessa, josta sain hienon sertifikaatin; olen nyt Climate Reality Leader eli pystyn kertomaan mikä meitä kohtaa jos emme onnistu rajoittamaan päästöjämme.  Toisaalta pystyn myös kertomaan miksi olen optimisti ja uskon, että kehitämme tekniikat ja toimintamallit, joilla homma onnistuu - siis tämä maapallon pelastus projekti.

Vaihtoehdotonta politiikkaa ydinvoimalla

Fennovoiman ydinvoimalahanketta ajetaan läpi samalla vaihtoehdottomuudella kuin Kreikan lisälainoitustakin. Molemmat hankkeet ovat kestäneet jo vuosikausia eikä loppua näy.

Energia-Unioni haastaa Venäjän!

EU on näyttää diplomaattisen mestarinäytöksen haastamalla Venäjän. Venäläinen Gasprom on EU-komission mukaan energiamonopolin asemassa EU-alueella ja tästä johtuen EU-kilpailuttamissäännösten mukaan yritys on haastettava oikeuteen monopolisäännösten rikkomuksesta.

 

EU, jolla ei ole omaa Gaspromin asemaa korvaavaa energiatuotantoa, kuin paperilla haastaa Venäjän oikeuteen jonka lopputuloksena voi olla kymmenien miljardien sakkomaksut. EU, jonka jäsenmaat ovat suurimmilta osin riipuvaisia Venäjän maakaasusta!

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä