*

Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Gmo

Glyfosaatti, tämän päivän DDT?

EU antoi tämän päivän DDT:lle glyfosaatille viisi vuotta jatkoaikaa. Päätöksen teki EU:n muutoksenhakukomitea, joka kumosi ympäristökomitean äänestyksen. Suomi äänesti muutoksenhakukomiteassa glyfosaatin puolesta, kuten kantansa pyörtänyt Saksakin.

Geenimanipulaatio systeemiteorian näkökulmasta

Kannatin aikoinaan geenimanipulaatiota ruuantuotannon ongelmien ratkaisemiseksi, mutta vuosien varrella olen luopunut tästä näkemyksestä. Mitä enemmän aihepiiriin tutustuu, sitä selvemmäksi käy, että ongelma on ekosysteemiajattelun vähättelyssä. Käytännössä kaikki keskittyvät systeemin yksittäisten osasten parantamiseen, mutta jättävät huomioimatta sen miten eri osat toimivat yhteistyössä keskenään.

Luonto on ekosysteemi. Se koostuu lukemattomista eri osasista, jotka ovat jatkuvassa muutoksessa.

Tuhoava maatalous ja uudistava maatalous

Geeniteknologiasta ja maailmanjärjestyksestä

Äskettäinen Docventures-ohjelma nosti kissan ruokapöydälle: suuri osa geenitekniikan ja geneettisesti muunneltujen organismien (GMO) vastustuksesta perustuu lähinnä ilmastodenialismiin verrannolliseen tutkimustulosten ja todisteiden kirsikanpoimintaan. Mitään varsinaista näyttöä ei ole esimerkiksi siitä, että geenimuuntelu sinänsä aiheuttaisi uusia terveys- tai ympäristöriskejä. Kokonaisuutena katsoen, geenitekniikan kritisointi on suurelta osin "epäpuhtaaksi" mielletyn asian pelkoa.

Geenimuuntelu vai tavanomainen jalostaminen?

Maanviljelyksen aloittaminen ja sitä kautta ruoantuotannon moninkertaistuminen oli kansojen valta-aseman ultimaattinen syy. Ihmisen levitessä ympäri maapalloa, ensin metsästäjä-keräilijöinä, sitten ruoantuottajina, johti kansojen eriarvoistumiseen, jonka jälkiä näemme vielä nykyisissäkin yhteiskunnissa. Eri maanosissa luonto antoi ihmiselle vain sen mitä siitä irti sai.

Kuka teistä sekoitti kahviini jotain ?

Katselin kaikessa rauhassa uutisvirtaa ja näin yllättäen Arvostetun, Aurinkoisen ja Kaikkien Rakastaman Pääministerimme Sipilän kuvan. Samalla alkoi kahvilisä vaikuttamaan leikkamattomina ylityöprosentteina. Taisi samalla tulla lomarahatkin yhteen syssyyn. Tietysti leikkaamattomina.

 

YliRakastetun Pääministerin aivokuori tehotuotettuine kuorrutuksineen toi mieleen GMO-Soijapavun!

 

Tähän omituiseen aivoitukseen löysin pöytälaatikkoon hylätystä blogikirjoituksesta selityksen:

 

VENÄJÄSTÄ, EU:STA JA USA:N VAPAAKAUPASTA

Tässä palautetaan historian katselmukseen

sekä tsaarillisen venäjän että Kommunistisen venäjän suomelle tarjoamiin hyötyihin.

Paasikiven-Kekkosen linjana tunnettu puolueettomuus ja sotilaallinen liittoutumattomuus oli valtiollisen itsenäisyytemme Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kulmakivi.

Geopoliittinen asemamme suuren valtion, Venäjän luoteisena naapurina tuli aina muistaa.

Pahimpana pidettiin tilannetta, jossa suomesta tulisi suurvaltojen taistelukenttä.

Asia on (geenimuunneltu) pihvi

Kansalaiset ovat ottaneet kevään aikana yhteyttä geenimuuntelua koskevien EU -säädösten vuoksi. Huoli on suuri. Nyt on sopiva hetki selventää ja avata geenimuuntelua koskevan EU -lainsäädännön tilaa.

Hyväksyimme tänä keväänä parlamentissa säädöksen, joka antaa jäsenmaille toimivallan sallia tai rajoittaa muuntogeenisten organismien (GMO) viljelyä omalla alueellaan. Suomi voi tämän myötä itse päättää, salliiko se viljelyn alueellaan. Niiden valtioiden, jotka sallivat GMO -viljelyn, täytyy huolehtia, että geenimuunnellut kasvit eivät pääse leviämään muiden jäsenvaltioiden alueelle.

Tekijänoikeudet ja patentit ovat ihmisoikeuksien vastaisia

Yle nostaa sinänsä ihan ansiokkaasti esille patentoitavien siemenien tuottamat ongelmat ruuantuotannolle tämänpäiväisessä artikkelissaan "Kuka omistaa siemenet – suurteollisuus vai ihmiskunta?"

Jutun analyysi jää kuitenkin puolitiehen. Miksi täsmälleen ottaen me olemme tilanteessa, jossa muutamat tahot ovat saaneet kontrolliinsa merkittävän osan koko maailman ruuantuotannosta?

Nationalistit vs. globalistit

Nykypäivänä jaottelu oikeistoon ja vasemmistoon alkaa olla vanhentunutta politiikassa.

Kansallinen Kokoomuskaan ei ole enää pitkään aikaan ollut kansallinen, vaan liberaali federalistipuolue.

Koti, uskonto ja isänmaa? Noista avainsanoista on tultu kokoomuksessa kauas sukupuolineutraalin avioliittolain, Euroopan unionin ja maahanmuuttohypetyksen kokoomuslaisuuteen.

Jäljelle on jäänyt tämä asettelu: nationalistit vs. globalistit.

Nationalistisena valtiona saisimme itsenäisesti päättää, ketkä otamme sisään ja ketkä pidämme täällä.

Eduskuntavaali 2015 listaus

Arvoisat kansalaiset, medborgare. Tämä lista kattaa 2015 vaaliteemaa josta on monelle tärkeä. Olen käynyt monena ilta läpi KAIKKI kansanedustajat, jotka 

ovat vastanneet YLE:n vaalikoneeseen. Sieltä valikoisin 3 kysymystä prioriteetiksi jotka ovat yhteiskunnallisesti tärkeitä minun ja monen mielestä.

Eli eka on Verkkovalvonta. Mikä on verkkovalvonta? Sanotaan näin lyhyesti, että STASI ja NSA on aikalailla kitkeytettyä samaan kategoriaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä