Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Johtamiskulttuuri

Irti vastakkainasettelusta – paikallisen sopimisen pattitilanne purettava

Keskustelu paikallisen sopimisen edistämisestä junnaa paikallaan ja molempien osapuolien pitäisi pyrkiä murtamaan jatkuva vastakkainasettelu, sillä vikaa on sekä työnantaja- että työntekijäjärjestöjen asenteissa. Usein tuntuu että tavallinen työnantaja ja työntekijä varsinkin PK-yrityksissä ovat paljon lähempänä toisiaan samassa veneessä, kun taas järjestöt riehuvat eri veneissä mätkien toisiaan airoilla.

Erinomainen johtaja on alaisilleen mentori

Nyt kun uusi, valtava sukupolvi on ottamassa paikkaansa maailman työvoimasta, yritykset ovat joutuneet tarkistamaan omia johtamisen mallejaan. Moni onkin huomannut, ettei milleniaalien sitouttaminen sujukaan kuin strömsössä, ja että heidän motivaationsa tuntuu tarvitsevan ihan muita drivereita kuin mitä aikaisemmat työsukupolvet ovat vaatineet. Mallorcan matkat ja keittiön kodinkoneet eivät enää motivoi, mutta toisaalta pelkät rahabonuksetkaan eivät ratkaise ongelmaa. Yrityksen johto pauhaa myös työkulttuurin muuttamisesta, mutta mikään ei tosiasiassa tunnu muuttuvan vaikka mitä tekisi.

Potkujen viikko - Sparking plug

  1. Ensiksi Hesburgerin kassahenkilö, joka uhkasi sylkeä lippalakkipäisen asiakkaan hampurilaiseen; ei jatkoon. Ao. tunnustautunut henkilö on aivan kuin toisen feministin, Rakel Liekin kaksoisolento (spitting image, amer.)
  2. Sitten Länsimetron toimari Matti Kokkinen saa välittömät potkut. Syitä ei julkisuuteen yksilöity, mutta arvattavasti ne johtuvat aikataulun ja budjetin ylityksistä.

Moni utelias on googlannut '"Matti Kokkinen" CV' ja sieltä löytyykin:

Voimaantumisjohtaminen paikallisen sopimisen ykkösedellytys

Suomi on korkean teknologian konepäinen valtio, joka on saanut useisssa mittauksessa surkeat arvosanat kulttuuristaan. Suomi on myös  työpaikkakiusaamisen suurmaa, jossa asuu  mieliala-lääkkeiden suurkuluttajia! Kaikissa organisaatioissa asuu tietämiseen liittyvä pelon ja rohkeuden dilemma.

Matkailu avartaa....

Suomessa parhaillaan toteutettavat sote- ja aluehallintouudistukset ovat suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia mitä maassamme on tehty pitkiin aikoihin. Sitä on syytä tarkastella huolella. Pääsin onneksi Kuntaliiton järjestämälle opintomatkalle Tukholmaan, Upplands Väsbyhyn ja Nackaan. Aiheina meillä oli Ruotsin hallinto, sote-järjestelmä, valinnanvapaus ja aluehallintouudistus. Matka oli antoisa ja avartava. Asiaa jäi paljon takataskuun mietittäväksi. Ehkä hämmästyttävintä oli huomata, että Väsbyn kunta on velaton ja Nackan työttömyysaste on 2,5%.

Liian tiukka kilpailu on haitaksi työyhteisölle

Tällä viikolla luin loppuun uuden Klaus Helkaman kirjan Suomalaisten arvot: mikä meille on oikeasti tärkeää? Helkama analysoi monien vuosien tutkimustilastoja ja selvittää, miten suomalaisten arvot ovat muuttuneet ajan myötä. Hän perustaa monet pohdinnoistaan Shalom Schwartzin kehittämään arvokehään

KANSAKUNNAN PARHAAKSI?

"Kyllähän me kaikki tiedämme mitä pitäisi tehdä, mutta jos me sen teemme niin meitä ei valittaisi uudelleen".

Tämän mietelauseen, aforismin loihe lausumaan  EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Sitä toisti myös Suomen pääministeri Alexander Stubb eduskunnassa vaalikauden loppupuheissaan.

Suomen samuraijohtajat häpeävät firmansa hengiltä

Suomalaiseen eetokseen kuuluu käsitys kansakuntamme luontaisesta kyvystä hyvään johtamiseen. Mallia haetaan Tuntematton Sotilaan sankarijohtajista ja muista toiseen maailmansotaan sijoittuvista fantasiatarinoista, joissa johtajistamme maalataan kuva pragmaattisina toiminnan miehinä (kyllä, miehinä), jotka puolustavat alaisiaan, ovat vaatimattomia puurtajia ja johtavat joukkojaan edestä omalla esimerkillään. Tämän on pakko olla totta, sillä mehän melkein voitimme sodan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä