*

Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kosteusvauriot

Uudelleensyntynyt Jeltsin käänsi EU-parlamentarismin ylösalaisin

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on jälleen kerran väläyttänyt. Hän pitää EU-parlamenttia naurettavana. Viimeisimmästä edesottamuksesta uutisoivat tänään lukuisat mediat. Syynä tähän Junckerin edesottamukseen oli europarlamentaarikkojen heikko osallistuminen tämänaamuiseen istuntoon, jossa oli tarkoituksena, komission läsnä ollessa, esitellä puheenjohtajuuttaan päättäneen Maltan aikaansaannoksia. Juncker kertoi Maltan pääministerin puheen jälkeen pitävänsä EU-parlamenttia naurettavana.

Hometta korvien välissä

Olen seurannut viimeisen kymmenen vuoden ajan käytyä homekoulukeskustelua suuresti ihmetellen. Tuntuu siltä, että jokainen kansalainen on aivopesty uskomaan tätä sisäilmaongelmapropagandaa, ongelmaa jota ei oikeasti ole olemassakaan. Minulla on nopea lääke sille, joka kokee, että työpaikalla on sisäilmaongelma. Mene ulkotöihin! Entäpä, jos koet, että asunnossasi on hometta? Osta teltta ja asu ulkona!

Homekoulut pitää saada kuntoon, mutta pelkkä korjaaminen ei riitä

Homekoulut tai tarkemmin sanottuna sisäilmaongelmaiset julkiset rakennukset ovat tämän ajan ilmiö vähän joka puolella Suomea. Kannatan näiden korjaamista, mutta ongelmaa ei pelkillä korjauksilla poisteta. Ei alkuunkaan. Korjauksilla saadaan vain pahimmat tapaukset jonkinlaiseen kuntoon. Jotta sisäilmaongelmaiset julkiset rakennukset saadaan hoidettua sellaiseen kuntoon, ettei niitä löydy yhä uudelleen ja uudelleen täytyy koko ketjun muuttua tontin luovutuksesta ja koulun suunnittelusta sen käyttöön ja kunnossapitoon. Ainakin seuraaviin asiohin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.

Terve koulu - homeongelmat kuriin 

Home- ja kosteusvauriot ovat vakava ongelma koululaisten arjessa. On ikävä tosiasia, että Suomessa ei ole useista toimista huolimatta edelleenkään kyetty merkittävästi vähentämään kosteus- ja homevaurioista aiheutuvia terveyshaittoja, kansantaloudellisia menetyksiä eikä torjumaan uusien kosteusvaurioiden syntyä.

Aspergillus - uusi kirosana

ABPA eli allerginen bronkopulmonaarinen aspergilloosi otettiin ensimmäisen kerran jo esille lokakuussa, kun kävin yksityisellä lääkärillä. Tänään sitten tuli virallinen tuomio eli seroopinen ABPA. ABPA ilman keuholöydöksiä. KokonaisIgE oli huima noin 6000(viitealue 0-100) sekä aspergillus furmigatus- Ige on 6,5(viitealue alle 0,35). Lisäksi veren eosinofiilimäärä oli koholla. Keuhkot onneksi puhtaat. Lääkityksenä jatkuva kortisonilääkitys(tabletti), astmalääkkeet sekä calsiumia kera d-vitamiinin. Jatkuva seuranta keuhkopolilla sekä kortisonin myötä luuntiheystutkimuksia jne ....

Koska Suomessa opitaan rakentamaan oikein….

Halvalla, eikä ilman kunnollista valvontaa, hyvää ei saa. Huolimatonta ja välinpitämätöntä on rakentaminen ollut jo vuosikymmeniä ja nyt kärsitään seurauksista. Sisäilmaongelmat ovat niin yleisiä, että niistä ei kovinkaan moni taho halua edes julkisesti puhua.  Niitä esiintyy julkisissa tiloissa ja myös asunnoissa seurauksineen. Julkisten tilojen kohdalla reagoidaan edes jotenkin, mikäli kyseessä ei ole tilat, mitkä ovat tulleet tiensä päähän, eikä niihin enää panosteta, etenkään ellei toiminta ole luokiteltu yhteiskunnalliselta kannalta välttämättömäksi.

Kirkkonummen Perussuomalaisten rakennuspoliittinen kannanotto

Kirkkonummen Perussuomalaiset ry on julkaissut tänään uusimman kannanottonsa. Tällä kertaa käsittelyssämme on kunnallinen rakentaminen ja sen monet ongelmat Kirkkonummella. Kannanotto on julkaistu yhdistyksen kotisivuilla ja on lähetetty paikalliselle medialle julkaistavaksi.

 

- Kirkkonummen Perussuomalaisten rakennuspoliittinen kannanotto -

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä