Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunta- ja sote-uudistus

Hesari jatkaa sote-vaihtoehtojen pimentämistä

Helsingin Sanomissa oli tänään pääkirjoitus "Sote-keskuksen rahoitus on uudistuksen vaikein kohta". Keskusteluun osallistuminen osoittautui kuitenkin mahdottomaksi, jos siihen yritti tuoda vaihtoehtoa hallituksen esitykselle. Tekemässäni kansalaisaloitteessa (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3380) on esitetty rahoitukseen ratkaisu, jolla kaikki rahoitukseen liittyvät ongelmat voidaan välttää, ja jossa sekä kilpailu että valinnanvapaus toteutuisivat aivan eri tasolla kuin hallituksen esityksessä, mutta siihen viittaamista ei sallita.

Osallistu maksuttoman terveydenhuollon kansalaisvalmisteluun

Kansalaisaloitteeseen https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3380 liittyen verkossa on nyt myös kotisivu https://sites.google.com/view/pelkistetty-sote, jonka kautta kuka tahansa voi vaikuttaa maksuttoman terveydenhuoltojärjestelmän kehittämiseen. Voit esittää perusteltuja ehdotuksia tai vain täydentää positiivisia tai yhtä lailla negatiivisia perusteluja, joiden avulla aloitetta muokataan ja täydennetään.

Hallituksen sote-mallille on nyt konkreettinen vaihtoehto

Verkossa on nyt aloite pelkistetyn terveydenhuoltojärjestelmän (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3380) toteuttamiseksi. Siinä esitellään kiistatta yksinkertaisin, asiakasystävällisin ja taloudellisin mahdollinen ratkaisu sote-uudistukseen. Kaiken kukkuraksi sen puitteissa myös valinnanvapaus ja kilpailu ovat hallituksen malliin verrattuina ylivoimaisella tasolla. Siinä missä hallituksen esitys ei täytä ainuttakaan terveydenhuoltoon tai taloudellisuuteen liittyvää tavoitetta, pelkistetty malli täyttää tai ylittää ne kaikki. Ainuttakaan kompromissia ei ole tarvinnut tehdä.

Rinne on tarjonnut viime hetken sote-ratkaisua Sipilälle ja Orpolle

Tämän aamuisen uutisen (https://www.is.fi/politiikka/art-2000005828750.html) mukaan SDP:n puheenjohtaja Rinne ei näe tarvetta hallituksen uudistuksen kaatamiseen - pelkät korjaukset riittäisivät. Uutinen on monin tavoin huolestuttava. Ensinnäkin se paljastaa, että SDP:llekin kamppailu sote-uudistuksesta on pelkkää poliittista peliä, jossa terveydenhuolto ja sen ongelmat ovat sivuroolissa tai ainakaan niitä ei ymmärretä.

HARMAAT HIUKSET SOTE-SOTKUSTA

PAHA KELA, KELAN toimet oman varallisuutensa suhteen jälleenrakentamisen jälkeen.

HYVÄ kirjoitus Arto Alangolta (Arto Alanko) ja Sakari Alhopurolta (Sakari Alhopuro). Ja vielä

Jos tuo Kainuun malliin sopiva gavitaatiomalli ymmärretään oikein ja hyödynnetään sitä myös asiakkaan hyvinvointikriteerien laskemisessa.

Sote-uudistuksen kustannuksista ei saa puhua

Harri Jaskari kirjoittaa verkkouutisissa, että "valinnanvapaudessa käy päinvastoin kuin vasemmisto väittää" (https://www.verkkouutiset.fi/harri-jaskari-valinnanvapaudessa-kay-painva...)

Soten seurauksista puhutaan liian suppeasti

Eduskunnassa on taas kinattu soten seuraamuksista. Keskustelu on mielestäni edelleen kovin puutteellista ja lyhyen jänteen seurauksiin keskittyvää. Mielenkiintoista on se, miten vakavammin sairaiden omakustannukset kehittyvät. Flunssapotilaat, jotka hakevat sairaslomaa, eivät nyt ole tämän soten keskipisteessä. En ole ymmärtänyt miten yksityisen puolen kustannustaso estetään nousemasta vuosien mittaan. Kilpailu ei nimittäin tule pitämään huolta hintojen kohtuullisuudesta kuten meille valehdellaan. Isoja toimijoita tulee olemaan vähän ja hinnat kehittyvät tässä kartellissa yhtenäisesti.

Kokoomuspolitiikan erikoistoimittaja Timo Haapalan ristiretki

Politiikan erikoistoimittajan tittelillä kirjoittavalla IS:n Timo Haapalalla vaikuttaa olevan omalla panoksellaan vahva missio puolustaa Kokoomusta ja saada Soteuudistus toteutettua. Viime päivinä hän on tehnyt kaikkensa kampittaakseen Harkimon ja Jungnerin hanketta. Harvakseen näkökulmistaan kirjoittava toimittaja on parantanut tahtiaan ennennäkemättömään vauhtiin kyseenalaistaakseen nämä herrat ja liikkeen oikeutuksen. Onko kyseessä puhdas Kokoomuksen juoksupoikana toimiminen vai katkeruus jostain - vaikea sanoa.

Pelkistetty terveydenhuoltojärjestelmä kansalaisaloitteeksi?

US blogia ja Demarin mielipidettä lukuun ottamatta vaihtoehtoisia malleja sote-uudistuksen toteuttamiseksi ei ole ollut mahdollista saada laajemmin näkösälle. Vaikka hallituksen esitys on parhaillaan käsiteltävänä ja ministerit sanovat, ettei enää ole muitten vaihtoehtojen aika, alan silti kallistua kannalle, että kansalaisaloitetta kannattaisi vielä yrittää näkyvyyden saamiseksi. Se voisi joka tapaksessa antaa asian käsittelylle syvyyttä, jota nyt puuttuu. Kun tämä US blogipiiri on ainakin aktiivisimpia sote-keskusteluympäristöjä, rohkaisin mieleni kysellä mitä täällä asiasta ajatellaan.

Sote-uudistusta mainostetaan Hesarissa!

Nyt jo useampana päivänä on Hesarin verkkosivuilla ensimmäisenä tupsahtanut vastaan valtioneuvoston nimissä julkaistu näyttävä informaatiopaketti sote-uudistuksesta. Se on mitä selkein ja huolellisesti suunniteltu mainos. On käsittämätöntä, että hallitus lähtee levittämään mainoksia, joissa hymyilevät ihmiset luovat positiivista kuvaa sote-uudistuksesta, kun asiasta ole vielä edes päätetty! Mielestäni mainosten hinta pitää periä takaisin henkilöltä/henkilöiltä, jotka ovat mainoksen tilanneet tai siitä vastuussa.  Kyse on toimivallan ylityksestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä