Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Mobiilioppiminen

Onko Suomen IT-opetus kelvollista?

Lähes kaikilla aloilla tulevaisuus nojaa hyvään IT-osaamiseen. Suomi on ollut aiemmin alan edelläkävijöitä, mutta nyt edelle ovat kirkkaasti menneet monet valtiot, pieni Viro etunenässä. Mikä on mennyt pieleen?

Aiemmin , tietoyhteiskunnan alkuaikoina, tietotekniikan ja ohjelmistojen rakentaminen oli siihen innostuneitten ja sitä kautta oppinsa hakeneitten edelläkävijöitten varassa. Oli kohtuullisen pieni alan älyköitten joukko, joka innostuksellaan sai Suomessa paljon aikaan. Heidän ansiokseen on luettava niin Nokiat kuin myös maan piipahtaminen globaalin osaamisen kärkikastissa.

Vantaa digitalisoi opetuksen

Vantaan kouluille tehdään suurhankinta: jo marraskuussa kouluihin jaetaan 16000 uutta tablettia (Vantaan Sanomat 8.10.2014, s. 4) , mutta ei henkilökohtaisiksi vaan päivittäisen koulutyön tueksi eikä siis kotiin vietäviksi esim. kotitehtävien tekoa varten. Toinen suuri askel opetuksen digitalisointia kohden on opetusmateriaalien digitalisointi, jota oppimisvälineiden uudistus edellyttää. Ja toisaalta sitä edellyttää myös aiottu oppikirjoista luopuminen.

Uhrataanko lasten terveys mobiilioppisen varjolla?

Kouluissa ajetaan läpi lasten kroonista mikroaaltokuormitusta WLAN- ja 3G- Tablet-piloteissa, opetusministerin kannustamana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä