Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ravintola

Ravintolan ja kahvilan kohtuuttomat hinnat eivät ole yrittäjien syy

Yle uutisoi lauantaina 18.11.2017 ”Tv-kokkien luoman hohteen takaa paljastuikin rankka työ, huono palkka ja öykkäröiviä asiakkaita – ravintola-alalla valtava pula työntekijöistä”

MARA, Matkailu- ja Ravintolapalvelut, vaikuttaa olevan samanlainen yksityisyrittäjä vastainen yrittäjien etujärjestö, kuin on Suomen Yrittäjät ry. Eli Suomessa ei ole yksityisyrittäjien etuja valvovaa järjestöä vaan nykyiset ajavat kotimaisten ketjuravintoloiden ja monopoliaseman saavuttaneitten huoltoasema- ja kaupanketjujen sekä suuryitysten ja pankkien etuja.

Sääntelyähky

Turhat normit ja liiallisuuksiin menevä sääntely ovat viime vuosina nousseet laajalti julkiseen keskusteluun ja syystä - ylisääntely on kallista niin julkiselle taloudelle kuin lopulta laskut maksaville yrittäjillekin. Sääntelyähkyn kyllästämä Suomi ei riittävästi kunnioita ihmisten omaa älykkyyttä ja kykyä tehdä fiksuja valintoja.

Alkoholia

Suomalaiset juovat, mutta niin tekevät muutkin, Suomi sijoittuu kulutuksessa tilastosta riippuen viidentoista janoisimman kansakunnan joukkoon. Suomen sijoitus listalla on pudonnut viimeisen kymmenen vuoden aikana, mikä tietenkin on terveyden kannalta hyvä, mutta samalla verovuoto suomesta on kasvanut, ja alkoholiveron tuotto pudonnut.

 

Korkeasta alkoholiverosta kärsii paitsi kansantalous, myös ravintola-ala, lisäksi korkea vero on luonut koko maahan tuontialkoholin laittoman myynnin verkostoja, jota paikoin pyörittää järjestäytynyt rikollisuus.

 

Raflaava otsikko

ANNISKELURAVINTOLOIDEN AUKIOLOAJAT VAPAUTETTAVA

Ihan isoilla kirjaimilla kirjoitettuna että käy heti selväksi mitä ajan takaa. Siitä ei olisi kuin hyötyä. Ajatuksen vastustajat hokevat opeteltuja mantrojaan häiriökäyttäytymisestä, nakkikioski- ja taksijonoväkivallasta yms. Ne ovat täyttä puppua.

Isänmaa hälytystilassa

 

Rakas isänmaa. Tiedän, että siitä on pitkä aika kun viimeksi turvauduin sinuun. Ehkä olen pitänyt sinua itsestäänselvyytenä ja en ole huomannut kastella suhteemme kukkia. Mutta nyt tajuan, että mikään ei ole enää itsestäänselvyys. Minä tarvitsen sinua nyt enemmän kuin koskaan. Mistä nyt aloittaisin! Tuntemani Suomi on muuttunut. On ihan kuin en tuntisi Sinua enää. Minua pelottaa sillä et nykyään vastaa minun maailmankäsitystä. On muisto vain kun kevätjuhlissa vaalimme yhteisyyttämme Suvivirren sävelten siivittämänä. Nyt sekin pitäisi teurastaa suvaitsevaisuuden alttarille.

Viinan juonti työllistää - terveisiä vaan

Viinan juonti se vasta työllistääkin; pelastuslaitos, poliisi, sosiaaliviranomaiset ja terveyden hoito. Kustannukset on laskettu olevan miljardin vuodessa. Välilliset kustannukset huomioiden päästäänkin jo kuuteen miljardiin. Ei passaa lopettaa, jotta ei valtion talous notkahda.

Juodaan viinaa, tullaan viisaammiksi niin...

Ylimielinen kaupunki yrittäjien kimpussa

“Kaikki yksityiskohdat kunnossa, mutta kokonaisuus päin hel***tiä.” Näin voi kuvata Helsingin ravintolayrittäjien ja kaupungin virkamiesten välistä kiivailua ravintolaterassien uusista määräyksistä. Helsingin virkakoneistossa päätettiin yhdistää kaikki nykyiset ravintolaterasseja koskevat säännökset ja suositukset yhteen kanteen. Tulokseksi saatiin yhtenäinen 17 sivuinen määräys- ja suosituskokoelma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä