Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Sijaissynnytys

Sijaissynnytys on tehtävä lailliseksi

Ympärilläni käy kuhina. Aivan yllättäen huolettomat kesät, yöhön venyvät elokuvaillat ja yhteisistä tutuista juoruilu ovat muuttuneet puheeksi avioliitoista, asuntolainoista ja lasten hankkimisesta. Teinit, jotka vielä ihan hetki sitten haaveilivat itsenäisestä ja vapaasta nuoren aikuisen elämästä ovat yhtäkkiä liki keski-ikäistyneet. Mihin katosivat päivät?

Eduskunnassa keskusteltiin sijaissynnytyksistä

Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 4. toukokuuta järjestetty  sijaissynnytys -seminaari onnistui tavoitteessaan  nostaa kysymys sijaissynnytyksestä näkyville ja mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Sijaissynnytyshoidot lailla säädellyiksi

Viime vuoden marraskuussa uutisoitiin Väestöliiton lääkäreiden tekemästä ehdotuksesta sijaissynnytysten  sallimisesta Suomessa - lääketieteellisessä aikakauskirja Duodecimissä julkaistussa artikkelissa apulaisylilääkäri, dosentti Viveca Söderström-Anttila ja dosentti, ylilääkäri Anne-Maria Suikkari toivovat suomalaisilta virkamiehiltä ja poliitikoilta

Sijaissynnytys - eettinen vaihtoehto

Suomessa sijaissynnytyshoidot ovat olleet kiellettyjä vuodesta 2007 lähtien hedelmöityshoitolain (1237/2006) muotoilulla, joka estää hedelmöityshoitojen antamisen, jos on syytä olettaa että lapsi aiotaan antaa ottolapseksi. Tähän kieltoon päädyttiin pitkälti sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan ETENE:n sijaissynnytyshoidoista  18.12.2000 antaman lausunnon perusteella - lausunnossa todettiin, ettei silloinen lainsäädäntö riitä turvaamaan sijaissynnyttäjän, syntyvän lapsen tai lasta haluavan naisen tai parin oikeuksia riittävässä määrin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä