Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Skepsis ry

Mitä Seta voisi oppia Skepsikseltä?

Olen saanut huuhaa palkinnon Skepsikseltä (kirjoista Usko, tiede ja Raamattu ja Usko, tiede ja evoluutio) ja kunniarotta-antipalkinnon Setalta. Tältä pohjalta on mielenkiintoista vertailla näitä kahta yhdistystä.

Skepsis ja avoin keskustelu

Skeptikon maailma

Eikö perusluottamus ihmisten välille perustu oletuksille eikä näyttöön pohjaavaan tutkimukseen? Meistä moni olettaa, että läheinen ihminen on lojaali ja pääosin vilpitön meitä itseämme kohtaan, vaikka todellisuus voi olla hieman edellisen kanssa ristiriidassa. Olettaminen luo fiktiivistä käsitystä turvallisesta ja luottamuksellisesta ihmissuhteesta.

Miksi Talentum edistää ihmisten syrjintää ja tutkijoiden häirintää?

   Avoin kirje Talentumin johtoryhmälle.

Talentumin useissa eri lehdissä on ilmestynyt kirjoituksia, joissa ihmisoikeuksia poljetaan ja ihmisiä mustamaalataan.

Tiede, Valtaoja, Skepsis, Monsanto, Kant

Minulle on jäänyt lopulta epäselväksi mikä on Esko Valtaojan ja Skepsis ry:n tehtävä tässä maassa. Molempien olettaisi puolustavan tiedettä ja tieteellisyyttä ja äkkiarvaamaton saattaisi ajatella, että tämä tarkoittaa myös tieteen epätäydellisyyden myöntämistä.

Vastaavasti olettaisi, että nämä tahot myös kantaisivat yhteiskunnallisen vastuunsa siltä osin, että ymmärtävät, että väärin ajoitettu ja väärällä tavalla esiintuotu tosiasia aiheuttaa julkisuudessa valtavasti vahinkoa tärkeille hankkeille, joita ajetaan yhteisen hyvän puolustamiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä