Sähkömagneettiset kentät ja terveys - Mikko Ahonen Elämänläheisiä mobiiliuutisia. Kerropa kavereillesi tästä uutiskanavasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Verovapaa kulukorvaus

Kansanedustajien kulukorvaus

Kansaedustajien verovapaasta kulukorvauksesta tulisi luopua ja panna korvaus verolle. Näin Suomen kansa totesi lähes 90%:sesti Valittujen Palojen tutkimuksessa.

Miksi näin? Ammatista johtuneet kulut tulee tietysti korvata, mutta todellisten kulujen mukaan, mutta miksi könttänä kuten nykyisin. Kansanedustajat tekemään matkalaskuja eduskunnalle ja näihin laskuihin pitää liittää kuluista kuitit ja selvitys kulun syystä. Näin tekevät kymmenet tuhannet kulukorvauksia saavat työntekijät. Miksi kansanedustajien tulee tässäkin asiassa olla eriarvoisia muihin kansalaisiin nähden?

Veronmaksajat tehkööt itse verokorttinsa - valtio maksakoon itse veronsa?

Maallikko voisi luulla, että Verohallinnon kuittausilmoitus 300.000 verokortin pohjatietojen systeemaattiseen virheeseen liittyen sisältäisi jotain hämmennystä herättävää ellei peräti ns. totuudenjälkeismuunneltua vastuullisuutta: "Virhe on sen laatuinen, ettei sitä pystytä korjaamaan automaattisesti.

PATA KATTILAA SOIMAA

Tasavallan presidentti on useamman kerran paheksunut Portugaliin muuttaneita eläkeläisiä. Ei varsinaista muuttoa, vaan sitä jos sinne muuttanut hakee Portugalin lainsäädännön mukaista verovapautta. Samalla hän paheksuu sitä, että Portugalin hallitus on luonut tällaisen järjestelmän ja että EU on antanut tämän tapahtua. Meille ulkomailla asuville ei ole selvinnyt, mikä tässä on niin paheksuttavaa, sillä Suomi ei menetä tässä mitään. Euroopan Unionin perusarvoihin kuuluu vapaa liikkuvuus ja asuinpaikan valinta ja että asuinmaassa pitää noudattaa sen lainsäädäntöä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä